Detinguts a Alcoi quatre membres d’un grup especialitzat en robatoris amb força en domicilis

S'han esclarit un total de 14 robatoris a Alacant, Saragossa, Vitòria, Pamplona i Astúries

Detinguts a Alcoi quatre membres d'un grup especialitzat en robatoris amb força en domicilis
Comissaria de la Policia Nacional a Alcoi. | ARXIU

Quatre persones han sigut detingudes a Alcoi en una operació de la Policia Nacional en la qual s’ha desarticulat un grup criminal dedicat al robatori amb força en domicilis per tot el país.

Segons s’indica, a més de les detencions a la nostra ciutat, altres tres persones han sigut detingudes a Saragossa i 10 a Alacant, és a dir, un total de 17 persones detingudes. Per a set d’elles s’ha decretat la presó provisional –els membres actius més importants del grup– i s’han esclarit 14 robatoris a la província d’Alacant (huit), Zaragoza (tres), Vitòria (un), Pamplona (un) i Astúries (un).

Des de la Policia Nacional es detalla que els membres d’aquest grup assaltaven els habitatges fracturant el barret fort del pany i utilitzaven vehicles de lloguer a nom de tercers per als seus desplaçaments, els quals canviaven cada pocs dies, generant una xarxa de ‘testaferros’ per a formalitzar contractes i dificultar així la investigació policial.

Les investigacions d’aquest cas van començar a principis d’enguany després de diversos robatoris en habitatges d’Elx. Pel que sembla, els integrants d’aquesta xarxa actuaven de manera coordinada desplaçant-se a primera hora del matí a llocs allunyats del seu lloc de residència, buscant habitatges objectiu. Una vegada seleccionat el lloc, mentre uns accedien a l’interior de l’habitatge, uns altres romanien atents pels voltants realitzant labors de vigilància i preparació de la fugida.

La Policia va poder comprovar que el principal botí d’aquest grup era era tant diners en efectiu com joies, or i dispositius tecnològics.

Després dels robatoris, els detinguts tractaven de desfer-se ràpidament dels efectes i generar beneficis ràpidament, per al que utilitzaven establiments relacionats amb la joieria a la província d’Alacant que en alguns casos s’ha comprovat que actuaven de connivència amb l’organització.

La Policia Nacional indica que aquest grup estava assentat a la Comunitat Valenciana, territori en el qual es produïa la posterior venda i distribució dels efectes sostrets.

UNA CÈL·LULA A ALCOI
Durant la investigació part del grup criminal es va traslladar a la ciutat de Saragossa, on després de perpetrar tres robatoris es va arrestar als tres presumptes autors. Després de dur a terme una entrada i registre en l’habitatge de lloguer on es pretenien assentar, van ser recuperats tots els efectes sostrets en la capital saragossana.

Mentre avançaven les perquisicions, els agents van desmantellar una cèl·lula de l’organització que s’havia desplaçat a Alcoi i on acaba de cometre un altre robatori, detenint a quatre homes i recuperant tots els objectes robats en l’habitatge.

Després d’aquestes detencions els agents van dur a terme la fase final de la investigació detenint a 10 persones pertanyents a l’organització i duent a terme 8 entrades i registres en domicilis d’Alacant en els quals es va aconseguir intervindre gran quantitat d’efectes presumptament sostrets.

Send this to a friend