Diputació destina 960.000 euros per a impulsar activitats culturals i campanyes musicals

Ajuntaments de la província es beneficien d'aquestes línies d'ajudes que inclouen, a més, el foment de la llengua i cultura popular valenciana

Diputació destina 960.000 euros
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra.

La Diputació d’Alacant injectarà aquest any 960.000 euros en el desenvolupament, foment i difusió de la cultura a la província a través de tres programes d’ajudes per a la realització d’activitats i esdeveniments d’especial relleu, el foment de la llengua valenciana i la campanya de música d’orquestres i ensembles simfònics, dolçaina i tabal, pols i pua, i corals.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “amb un import de prop d’un milió d’euros volem mostrar el nostre compromís pel desenvolupament cultural dels municipis a través de tres importants línies de subvencions” que arribaran als municipis en les pròximes setmanes.

La diputada ha explicat que “aquestes noves ajudes que arribaran a nombroses poblacions i col·lectius culturals estan dirigides a finançar la realització d’accions singulars, incentivar l’ús de la llengua valenciana en la cultura i ajudar a agrupacions musicals i orquestres de tota la província, posant en valor a més instruments tan nostres com la dolçaina”.

D’una banda, l’àrea de Cultura ha resolt aquesta setmana la convocatòria de subvencions per a la campanya de música que repartirà 417.450 euros en quatre línies. La primera, destinada a agrupacions simfòniques, simfòniques joves i universitàries, així com ensembles simfònics de vent, percussió o corda, compta amb ajudes que oscil·len entre els 2.000 i els 4.500 euros i distribuirà 359.350 euros entre quasi un centenar de municipis.

La segona, oberta per a orquestres o grups de pols i pua, donarà 600 euros a cadascun dels 14 municipis inclosos en la resolució. La tercera línia subvencionable abasta a un total de 46 localitats que es repartiran 34.200 euros per a grups o colles de dolçaina i tabal. Finalment, els grups corals de 31 pobles comptaran amb una ajuda de 500 euros cadascun.

Així mateix, la realització d’activitats culturals d’especial relleu –com a premis a la investigació científica, mostres de teatre, festivals de música antiga o de guitarra espanyola, entre altres iniciatives-compta amb un total 299.000 euros que es repartiran en quatre categories que abasten a 46 municipis.

A més, la convocatòria d’ajudes per a promocionar la llengua i les tradicions valencianes, a través de diferents disciplines com el teatre, la literatura o la música, s’han dotat enguany amb 244.000 euros que es distribuiran entre 124 ajuntaments de la província.

Send this to a friend