Diumenge de Glòria per al Deportivo en el Alfredo Di Stefano

Los jugadores del Deportivo celebrando la victoria con los aficionado blanquiazules desplazados hasta Valdebebas. Foto CD Alcoyano

Està vist que a aquest Deportivo li va la marxa i quan més difícils són els reptes, més li agrada lluir el seu gen competitiu fins a les últimes conseqüències. Semblava que el partit se li escapava quan a vint minuts del final Latasa posava al Reial Madrid Castilla per davant en el marcador. No obstant això, a aquest Alcoyano mai se li pot subestimar, ni tan sols en els pitjors moments, que és quan més mossega. Deu minuts després, Ángel López ja havia aconseguit igualar la contesa i just quan es complia el minut 90, una incursió de Toni Abad acaba amb un gol en pròpia porteria d’Arribas.

Es consumava així una remuntada que posa al Deportivo una altra vegada en la rampa d’eixida dels equips aspirants al play-off d’ascens. Són ja cinc partits sense perdre i els dos últims han acabat amb victòria blanc-i-blava. El gran Alcoyano, aqueix que semblava oblidat després de la mini crisi de les tres derrotes contra Barça B, At. Balears i Linares, torna aparéixer just quan la lliga es posa roent i en la seua fase crucial.

Va ser un partit en el qual durant més d’una hora de joc quasi no va succeir absolutament res. Els jugadors de tots dos equips anaven d’un costat a un altre amb l’única preocupació d’anul·lar al rival a l’espera d’aqueixa acció aïllada que acabara per il·luminar el xoc. Aqueix moment va arribar en el minut 66, quan semblava que el Deportivo més controlat tenia la trobada, quan un centre mesurat des de la banda dreta de Santos és rematat amb una maniobra brillant de Latasa la rematada de volea de la qual amb cama dreta res pot fer José Juan.

Un gol dels quals valen un partit i que va arribar en el pitjor moment per a l’Alcoyano. El 0-1 va obligar a rearmar-se als blanc-i-blaus, que van deixar a un costat el 3-5-1 per a passar al tradicional 4-4-2 amb les entrades de Lillo, primer, i després de Fran Miranda i Gabarre, que van donar més aplom a l’equip en atac. Deu minuts després del gol de Latasa, servei de cantonada a favor del Deportivo Primi toca el just forcejant amb un rival perquè la pilota li caiga a Ángel López, qui molt hàbilment estén la seua cama esquerra per a aconseguir l’empat.

L’empat va noquejar al filial

Aquest gol va deixar noquejat als xavals de la Fàbrica,  que no van saber jugar els últims minuts. Tot el contrari que el Deportivo, qui amb una ambició a prova de bomba, va continuar creient i la recompensa li va vindre just quan es complia el minut 90. Fran Miranda fica una passada en profunditat a la internada de Toni Abad, alça el cap i res més eixir la pilota de la seua cama dreta, toca en Arribas i desvia prou perquè el meta Fuidias no puga fer res i acabe en el fons de la porteria.

No va haver-hi temps per a més i l’Alcoyabno va viure el seu particular Diumenge de Glòria en l’Alfredo Di Stéfano de la Ciutat Esportiva de Valdebebas. Un triomf que dispara de nou als blanc-i-blaus en la classificació amb un altre partit com a visitant la pròxima jornada, a casa del Costa Brava, el dissabte 23 a les 17 hores.

Fitxa tècnica:

Alcoyano: José Juan, Toni Abad, Primi, Raúl González, Pablo Carbonell (74′ Gabarre), Andy Escudero (85′ Juli), Imanol (74′ Fran Miranda), Juanan, Ángel López (85′ Antón), Dani Vega (65′ Lillo) i Mourad.

Real Madrid Castilla: Fuidias, Santos, Gila (46′ Retuerta), Pablo Ramón, Blanco, Latasa, Arriba, Peter (82′ Tobias), Carrillo, Aranda (82′ Theo) i Mario Martín

Àrbitre: Pastoriza Iglesias (Gallec). Va amonestar als locals Santos, Gila, Aranda i Mario Martín i als visitants Imanol i Juanan.

Els gols:

1-0 (min. 66) Latasa. 1-1 (min. 76) Ángel López. 1-2 (min. 90) Arribas, en pròpia porteria.