El Alcodiam va arriscar i va marcar dos gols en l’últim minut

L’inconformisme que va demostrar el Alcodiam en la pista del Alcobendas va acabar donant el seu resultat. Els de Lorenzo Pastor venien fa temps perseguint una victòria així, en la qual no sols aconseguira imposar-se al seu rival per qualitat de plantilla i joc, també aflorara l’aspecte emocional. Aqueix dia va arribar aquest dissabte, en el primer partit de l’any, amb aqueixos dos gols en l’últim minut que li donaven un triomf crucial enfront d’un rival directe, damunt en la seua pista, ja que una derrota haguera deixat als blaugranes contra les cordes.

Després del succeït contra el líder Vendrell, cedint un empat a casa en els segons finals després de la millor primera part de la temporada, l’equip va quedar molt tocat anímicament. Després d’aquella ensopegada al Patí Alcodiam li va costar alçar cap. L’equip necessitava aqueix colp moral que tancara la ferida oberta i convéncer-se que també són capaces de guanyar partits en aqueixes circumstàncies. En Alcobendas va tirar d’orgull per a emportar-se una victòria capital en els instants finals.

Va ser un duel d’intercanvi de colps del qual va poder eixir guanyador qualsevol dels dos equips. El Alcodiam va fer un gran primer temps, al nivell del qual va jugar contra el Vendrell, per a després del descans equilibrar-se el joc i decidir els xicotets detalls que solen decantar aquest tipus de xocs amb les forces tan igualades i en el qual els dos equips es juguen molt.

El Alcodiam va poder perfectament conformar-se amb la igualada. Hauria sigut un bon resultat. Però aqueixes dues derrotes cedides fora de casa pesen molt i ho va apostar tot per emportar-se la victòria. Li va eixir cara però va poder ser creu. Els blaugranes es van anar al descans amb un 1-2 d’avantatge. El local Jorge López es va encarregar d’obrir el marcador, però la reacció del Alcodiam va ser fulgurant, amb dos gols en tot just un minut, obra de Ferran Formatjé i Carlos Pérez, que reapareixia després de la seua lesió de llarga duració. Va poder el Alcobendas empatar abans del descans però Marcos López va fallar un penal.

Els minuts més crítics del Alcodiam van vindre amb l’inici de la segona part. Els locals li van donar la volta al marcador i el Alcodiam va aconseguir sobreviure gràcies a les parades de Guiri, amb algunes intervencions de molt de mèrit que van sostindre a l’equip. Amb una mica més de cinc minuts per al final del partit i 3-2 en el marcador, Lorenzo Pastor va ordenar pressió en tota la pista i els efectes no van tardar a aflorar.

Instants després, Pere Cañellas aconseguia l’empat a tres i lluny de conformar-se amb aqueix marcador, el Alcodiam va continuar asfixiant al Alcobendas. Ni amb el directe fallat per Ferran Formatjé a dos minuts del final per la desena falta va fer desistir als blaugranes de buscar el triomf. La recompensa arribava mancant 59 segons amb el gol de Gonzalo Pérez enfront del seu exequipo. El partit encara va oferir una última alegria al Patí Alcodian amb el cinqué gol de Pere Cañellas a cinc segons del final.