El Calderón acull el concert d’Any Nou

S'estrenarà la versió simfònica del pasdoble ‘Anselmo Aracil’

El Calderón acull el concert d'Any Nou
Concert de l’European Strauss International Orchestra.

L’Asociación de Amigos de la Música d’Alcoi celebrarà demà, a les 19 hores, en el Teatre Calderón, el seu tradicional Concert d’Any Nou, una cita ineludible que comptarà amb l’European Strauss International Orchestra, la soprano Carmen Solís i la col·laboració de tres ballarins d’A3 Dansa Alcoi, tots sota la direcció del mestre Francesc Estèvez. En programa obres de la família Strauss de Viena, i altres compositors molt benvolguts com Von Suppé, Mozart, Puccini, Glazounov o Chapí. Cal significar l’estrena de la versió simfònica del famós pasdoble de José Espí Ulrich “Anselmo Aracil”, que ha orquestrat per a l’ocasió l’il·lustre compositor alcoià José María Valls Satorres. S’interpretaran quatre obres straussianes que poc o res s’han escoltat a Alcoi com el vals “Diario Matutino”, “Vía libre, polca”, “Im Krapfenwald’l “ (Polca del Cúcu) o la polca “Viaje de vacaciones”. També l’obertura de “Poeta y aldeano” de Suppé, així com coneguts valsos com a “Cuentos de los bosques de Viena” o “El Danubio Azul”. Una novetat suposarà la interpretació de la suggestiva “Danza española” del ballet “Raymonda” del compositor rus Alexander Glazunov. A més, àries de les òperes “Las bodas de Fígaro” de Mozart, “La Rondine” i “Tosca” de Puccini, entre altres peces. Un concert musicalment molt vistós que és d’esperar encante als assistents.

Integrada per destacats solistes internacionals residents a la Comunitat Valenciana, l’European Strauss és una orquestra simfònica d’extraordinària versatilitat amb àmplia experiència en el camp simfònic, que desenvolupen la seua labor amb orquestres de la rellevància de Màster Symphony Orchestra, el Grup Instrumental de València, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, titular del Palau de les Arts, o l’Orquestra de València, entre altres, la qual cosa els atorga un excel·lent grau de musicalitat per a abastar el repertori musical vienés. El seu concertino (primer violí) és Evgeny Moryatov, nascut a Sant Petersburg.

La soprano de Badajoz Carmen Solís, coneguda pel públic alcoià per la seua notable interpretació de “Aurora” en “La del soto del Parral”, és considerada en l’actualitat una de les millors veus del panorama líric. Ha cantat amb l’ORTVE, Orquestra del Teatre Real, Al Ayre Español, Staatskapelle de Halle (Alemanya), Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de la Toscana, OSCYL, Orquestra Ciutat de Granada, OBC i Orquestra Simfònica de Bilbao, entre altres. Va debutar en el Teatre Real de Madrid amb el rol de “Furie” en la versió de concert de l’òpera Orpheus und Euridyke, de Ernst Krenek. Entre el més destacat dels últims anys ha sigut el debut de Liú (Turandot) en l’Auditori de Barcelona amb la OBC, Cio Cio San (Madama Butterfly) a Sevilla, Saragossa i Osca; Ana Mari (El Caseriu) en el Teatre de la Zarzuela a Madrid i Nedda (Pagliacci) en el Teatre Comunale di Bologna. A gaudir senyores i senyors.

Send this to a friend