El Covid duplica la seua incidència en el departament després de l’últim cap de setmana

Mentre s'ha iniciat la vacunació en el tram de 30 a 39 anys

El Covid duplica la seua incidència
Panoràmica de la ciutat d’Alcoi, on creixen els casos de coronavirus. ARXIU

La nova ona de la pandèmia motivada per la relaxació de les restriccions ja afecta al departament de salut d’Alcoi. Així ho reflecteix l’última actualització de dades publicada per la Conselleria de Sanitat, que mostra com la incidència s’ha duplicat a les comarques de l’Alcoià i el Comtat després de l’últim cap de setmana. I és que si el divendres parlàvem d’una taxa de 29,26 casos per cada 100.000 habitants, la xifra ha pujat aquest dimarts fins als 61,44, per la qual cosa l’àrea comença a apuntar un cert risc.

Per municipis, on més s’ha incrementat la incidència és a Alcoi i Cocentaina, mentre que en la resta del departament l’augment de casos es manté de forma més moderada. Tampoc aquest repunt, encara que preocupant en el seu conjunt, pel que sembla de moment no s’està traduint en una major pressió hospitalària.

Pel que fa a la vacunació, tal com es va anunciar la setmana passada, des d’aquest dilluns s’ha iniciat la immunització de la franja de 30 a 39 anys, alhora que es continua amb la de majors de 40 i segones dosis pendents en trams de major edat. Recordar que a Alcoi la població vacunada, bé amb una sola dosi o amb la pauta completa, supera ja el 62%.

D’altra banda, des de la setmana passada està en marxa la denominada Agenda Vacacional, per a així poder adaptar la vacunació enfront de la Covid-19 en funció de les vacances, especialment pensada per a les persones de 18 a 30 anys pendents de la primera dosi.

Send this to a friend