El grup de teatre El Trabajo torna a pujar als escenaris

Hui representarà ‘Doña Rosita la soltera’, en el Teatre Salesians

El grup de teatre El Trabajo torna a pujar als escenaris
Integrants del grup de Teatre Clàssic ‘El Trabajo’ que participa en l’obra ‘Doña Rosita la soltera’. | XAVI TEROL

Després de 10 mesos de treball i assajos, Teatre Clàssic ‘El Trabajo’ torna a obrir el teló, amb ‘Doña Rosita la soltera’, l’última obra que va estrenar en vida el seu autor en 1935, Federico García Lorca. Enrique González és el seu director, i ha comentat que “ens agrada fer clàssics, ens té igual que siguen comèdies o drames. Al ser un grup de teatre clàssic busquem aquest tipus d’obres, encara que podríem fer algunes un poc més contemporànies”.

‘Doña Rosita la soltera’ o ‘El lenguaje de las flores’ (que és el subtítol de l’obra) és un drama, amb alguns moments còmics, que com afirma González “a vegades es podria pensar que és un sainet, perquè Lorca també tenia eixa part còmica”, que tracta sobre la realitat de les dones de principis del segle XX. “Federico García Lorca va intentar mostrar el paper que tenien les dones en aquells anys, que era molt xicotet, ja que bàsicament era nàixer, estar guapes, buscar marit, casar-se, tindre fills, i poca cosa més”, explica el director, que a més, pensa que hui dia “la dona pot sentir-se identificada amb aquesta obra, perquè encara que s’ha avançat molt, el paper de la dona encara no és al 100% equiparable amb els homes. Aquesta és la visió des d’una època però, pot extrapolar-se a l’actualitat. És una visió important de la nostra història, i realment, no fa molt de temps que eixes coses passaven”. A més a més, Enrique González, afegeix més motius per a convidar a la gent a què gaudisca d’aquest espectacle: “Anem a contar una història que va ser escrita per un senyor que va ser assassinat, i crec que la tasca que han fet els actors i actrius amb el text és molt bo”. I és que el text és la part més fonamental per a aquest director teatral dins d’una obra: “El text és el més important, i esperem poder traspassar eixe espai que hi ha entre l’escenari i les butaques i poder arribar al públic i que se senten emocionats”.

Amb molt de treball, aquest grup, format per unes 30 persones entre actors i actrius, i gent que està fent feina entre bambolines, podrà veure’s hui, en dos sessions úniques (a les 18h i a les 20:30h) al Teatre Salesians. Les entrades podran adquirir-se a la taquilla.

Aquesta companyia amateur està sempre oberta a rebre gent nova, i per això conviden a qualsevol interessat a formar part del seu grup teatral, i concretament, en aquesta obra hi haurà dos persones que s’estrenaran. No obstant això, si que destaca González que, ara mateix costa que la gent jove participe, i reconeix que: “hi ha molta gent que ho ha intentat, però el nostre sacrifici és gratuït, i molta gent no està disposta a gastar eixe temps. Per a nosaltres l’única recompensa és l’aplaudiment del públic”. El director d’aquesta obra de Lorca, per aquest mateix motiu ha volgut agrair “als actors, actrius, i al personal tècnic, tot el treball que han fet i l’esforç que han realitzat per a poder posar en peu una obra d’aquesta envergadura”.

A banda de ‘Doña Rosita la soltera’ des de la Societat ‘El Trabajo’ estan preparant el ‘Microteatre’ que es durà a terme el dia 18 de juny, en el qual es faran obres de 15 minuts, en 15 metres quadrats, i amb 15 espectadors, i per a l’ocasió, Enrique ha escrit una obra que parla sobre l’Alzheimer.

Send this to a friend