El Mig Any recuperarà, després de tres anys, la plena normalitat en els actes

El concurs d'olleta i les entradetes centraran la celebració aquest pròxim dissabte

El Mig Any recuperarà després de tres anys
Ambient que presentava la Glorieta durant el Mig Any de 2019, l’últim abans de la pandèmia. ARXIU

Va ser en 2019 quan el Mig Any va transcórrer amb total normalitat per última vegada, en un moment en el qual, ni per remei, ens imaginàvem la crisi sanitària que va començar uns mesos després. En 2020 no es va poder celebrar com a tal, centrant-se la programació en actes culturals, i l’any passat es va dur a terme, però amb restriccions i alguns canvis, com per exemple, que les entradetes es van realitzar en diversos dies per a evitar aglomeracions de gent.

En aquest 2022, tal com indica el president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina, els actes de la programació, especialment el concurs d’Olleta transcorrerà amb “absoluta normalitat” i en el format de sempre, per la qual cosa s’espera que l’ambient torne a ser el mateix a l’habitual, amb una imatge de la Glorieta plena de gent gaudint de la Festa.

Recordar que, en 2021, va haver-hi vigilància i control d’aforament per càmeres i les zones dels festers van estar limitades a unes 10 persones, de manera que, moltes filaes van recórrer a la instal·lació de carpes prop dels seus locals per a poder gaudir de la jornada festera.

“La gent té moltes ganes. Et diuen que per fi gaudirem d’un Mig Any normal”, al·lega Olcina.

ENTRADETES

Així, al costat del tradicional concurs d’Olleta en el qual participen les filaes, les entradetes tornaran en la nit del dissabte també en el seu format amb el recorregut habitual, és a dir, partint de la Font Redona cap avall i de la part baixa de País Valencià cap amunt, coincidint en el Cantó Pinyó, segons indica Olcina. “És una xicoteta modificació que es podria haver mantingut –referint-se al fet que a causa de la pandèmia, es va canviar el sentit d’un dels recorreguts–, però que finalment no ha sigut així”.

Les entradetes començaran a les 21’15 hores, es pararà entre les 21’45/22 hores, fins que a les 22’30 hores es reprenguen, eixint l’última a les 00’30 hores.

MÉS ACTES

A part, aquest dijous veuran la llum dues exposicions: ‘De lo que nos une’, que es va exposar a Pamplona pels Sant Fermins, a les 19’30 hores en la Sala d’actes del Casal de Sant Jordi i després s’inaugurarà la del LXIX Concurs de Fotografia ‘Antonio Aura Martínez’ a la sala Fernando Cabrera del MAF.

Ja el divendres es viurà la tradicional presentació de càrrecs. En primer lloc, a les 16 hores, en el col·legi La Salle serà l’acte de presentació de Nicolás Sánchez Linares, Sant Jordiet 2023 i després, a partir de les 20 hores, en el Teatre Calderón, es presentaran els capitans i alferes: Jesús Mullor, capità cristià de la filà Cruzados; Miquel Jordá, alferes cristià de la filà Alcodianos; Salvador Micó, capità moro pels Lleugers; i Alfonso Caerols, alferes moro per la filà Mudéjares. Un acte que donarà pas a un posterior sopar en el Círculo Industrial.

Send this to a friend