El Pla Director de l’Hospital d’Alcoi inclourà la reforma i ampliació prevista

Per a la seua elaboració, es parlarà amb els caps de servei per a conéixer les seues necessitats

L'avortament serà possible a Alcoi a partir de maig
Hospital Verge dels Lliris. | ARXIU

L’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi complirà 50 anys de vida en 2022. Durant aquest temps, les necessitats dels serveis han anat variant, i en alguns casos, han augmentat, alhora que les instal·lacions s’han anat deteriorant pel pas del temps.

Des de la Generalitat Valenciana, recentment es va donar a conéixer que es preveuen 9’5 milions d’euros per a la reforma i ampliació de l’Hospital d’Alcoi –en tres anualitats–, quantitat a la qual cal sumar 500.000 euros dels pressupostos participatius autonòmics que s’invertiran en el pàrquing d’aquesta instal·lació amb l’objectiu d’augmentar el nombre de places.

Des del departament de Salut d’Alcoi s’està treballant en el Pla Director de l’hospital Verge dels Lliris, “és un projecte de visió de futur per a dins de 15-20 anys”, afirma el director econòmic de l’àrea de Salut, Antonio Manuel García, qui afig que amb aquest Pla, la idea és anticipar-se al possible creixement o necessitats que vagen sorgint en els pròxims anys, tant a mitjà com llarg termini.

“Hem de redissenyar tot l’espai”, comenta García i això passa per incloure en el Pla Director també la citada reforma i ampliació. “Ens hem de cenyir a l’espai de l’hospital. Cal pensar-ho tot molt perquè suposarà canvis en els serveis. Haurem d’optimitzar els recursos i aprofitar l’espai del qual disposem”.

Per a tot això, s’ha contactat i mantingut diverses reunions amb un despatx d’arquitectura, per a explicar-los la idea inicial, que passa per “tindre en compte l’estalvi energètic, la comoditat, utilitat i eficàcia” del futur Hospital.

Així mateix, el director econòmic afirma que “la part assistencial és imprescindible” en aquest projecte, per la qual cosa “parlarem amb tots els caps de serveis per a conéixer les seues necessitats actuals i les futures, perquè hi haurà serveis que requeriran de grans modificacions”. Per a això, potser és necessari reubicar els serveis i tractar d’ampliar determinades zones, dins de les possibilitats que ofereix el propi hospital.

Malgrat que encara s’està treballant en el Pla Director i que no es coneixen els detalls, es preveu que les obres es duguen a terme per fases, principalment perquè els més de 9 milions citats anteriorment estan dividits en diverses anualitats.

Indicar que, la planta de pediatria –recentment reformada–, en la qual s’està ultimant la façana i posant un aïllant, no estarà inclosa en la futura reforma.

Així mateix, el director econòmic preveu que, una vegada estiga finalitzat el Pla Director de l’Hospital d’Alcoi es presente oficialment.

Send this to a friend