El programa Inici@ dóna suport a la creació de 61 empreses

Del total de sol·licituds presentades, 17 són per a activitats localitzades en el Centre històric

Inici@ ajuda a crear 61 empresas
L’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament està localitzada en l’Àgora.

La convocatòria 2021 de les Ajudes Inici@, incloses en el projecte Alcoi_Inmpuls que promou la regidoria d’Ocupació, Empresa i Formació de l’Ajuntament d’Alcoi, ha rebut un total de 61 sol·licituds d’empreses que opten a aquesta línia de subvencions a fons perdut per a la qual s’ha reservat una consignació pressupostària de 150.000 euros en el present exercici. Del total de sol·licituds, un 30% està format per 17 negocis assentats en el Centre d’Alcoi, que estan oberts i en funcionament actualment. Es tracta de huit comerços, sis empreses de serveis i tres establiments d’hostaleria. D’altra banda, tres dels negocis que opten a les subvencions s’han obert en el barri de Batoi.

Precisament, aquestes dues zones de la ciutat comptaven amb prioritat en els criteris de la comissió tècnica avaluadora. Així, a les activitats situades en elles li’ls ha atorgats 25 punts, mentre que les de la resta de zones d’Alcoi han obtingut 15 punts. També s’ha previst un increment de 15 punts més en el cas que l’activitat empresarial estiga implantada en un immoble de valor històric catalogat.

Segons subratlla l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “amb aquestes ajudes volem contribuir a la revitalització de l’activitat econòmica, especialment en determinats barris que necessiten una major dinamització. A més, la quantitat de sol·licituds rebudes és una mostra que Alcoi, malgrat la situació que hem viscut els últims mesos i la crisi provocada per la pandèmia, és una ciutat amb dinamisme i que ofereix oportunitats per a crear nous negocis, per a atraure i retindre talent».

Fins a 6.000 euros d’ajuda

L’objectiu del programa Inici@ és fer costat a la creació i localització de microempreses de nova creació o aquelles generades per transmissió de negoci, sempre que estiguen domiciliades en el terme municipal d’Alcoi, compten amb un màxim de 10 treballadors i amb xifra de negoci inferior als 2 milions d’euros.

Cada beneficiari podrà arribar a obtindre fins a 6.000 euros d’ajuda. D’una banda, hi ha una ajuda base de 2.000 euros per a pagar despeses relacionades amb la posada en marxa i inici de l’activitat empresarial des del dia 1 d’octubre de 2019 i fins hui que va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds. En aquests moments el procés es troba en fase d’esmena, que acabarà el pròxim 11 de novembre.

A més, també podrà obtindre’s 1.000 euros més per a inversions en obres de condicionament i reforma de locals comercials, sempre que aquests estiguen situats en planta baixa. Aquesta quantitat podrà incrementar-se fins als 4.000 euros si la despesa es realitza en el Centre Històric d’Alcoi o en el barri de Batoi.

Als 150.000 euros compromesos per al programa Inici@ se sumaran altres 150.000 euros del programa Consolid@, una altra línia de subvencions promoguda pel consistori per a fer costat a la consolidació i creixement de microempreses a Alcoi.

Send this to a friend