El rumb de Cactus després de ser guardonats en els premis Carles Santos

Estan treballant en temes nous per a singles que plantegen traure durant aquest any

El rumb de Cactus
Integrants actuals del grup: Eldemuro (veu), Ana Kampay (veu), Buggy (veu), Alba Tarra (veu), Maik (guitarra), Dani (teclats), Santy Mataix (Dj)

Des de l’adolescència sempre havia flirtejat amb l’hip hop i és que David Pascual, més conegut com a ‘ELDEMURO’ o ‘Muro’, és un apassionat de la música. Anys arrere, després d’acabar els estudis i unes certes aventures per l’estranger, va decidir tornar al seu poble amb l’objectiu de centrar-se en el món de la música.

Tot va començar amb concerts en l’àmbit comarcal i cançons escrites pel mateix que “per motius d’autenticitat, proximitat i de compromís amb la nostra cultura” va decidir fer-les en valencià. Així comença a donar-se a conéixer i en 2015 saca el seu primer single amb videoclip denominat ‘Tallaor de Bacallar’ el qual rep bones crítiques i acceptació. “A aquest single li segueixen alguns més acompanyats de més videoclips i més concerts. El setembre de 2017 vaig aconseguir completar un treball totalment autoproduït i editat amb l’ajuda d’‘Estudis 14’i vaig traure el que va ser el meu primer disc en solitari titulat ‘Extraordinari’”, recorda Pascual.

Durant aquesta època d’inicis, David Pascual també va començar a quedar amb Miquel, un xic de Castalla exguitarriste del grup El Diluvi, i amb Samantha, concursant de la passada edició d’Operació Triomf, per a acabar un projecte que acabaria dient-se ‘Cactus’.

Amb ganes de seguir avant van contactar amb Mark Dasousa, un prestigiós productor del circuit qui ha produït a grups com a ZOO o Aspencat, i el qual va acceptar produir el projecte. “A partir d’ací segueixen les quedades amb Miquel per a continuar component i comencen també les visites a la Atomic Studio de Mark Dasousa i així és com finalment es materialitza el grup”, comenta Pascual.

En aqueix moment, el cantant de Muro va concentrar tota la seua activitat artística en aquest projecte i actualment continua apostant per aquest grup. Després d’un treball intens, a principis de 2018 aquesta banda va traure els seus primers singles amb videoclip, els quals van tindre molt bona acceptació i va derivar en un disc complet anomenat ‘Cactus’.

El grup es caracteritza per la seua versatilitat i l’ampli ventall d’estils encara que sempre al voltant de la música urbana. “És per això que seria una mica difícil catalogar-nos en un estil rígid i concret, no obstant això, quan ens pregunten ens agrada definir-nos com Electro-Urban”, argumenta la veu de la banda.

Amb el seu estil urbà pretenen entretenir i captivar connectant amb el públic, però en alguns casos el seu objectiu també és fer pensar o reivindicar unes certes coses, “la música és moltes vegades una potentíssima eina de protesta”, destaca Pascual.

Les ganes i la passió d’aquesta banda ha fet que en menys de dos anys hagen tret dos discos i realitzat tres gires per tot el territori valencià. “Toquem en alguns dels festivals més prestigiosos de la zona i en un breu temps de vida el grup ha aconseguit ser referent en el circuit valencià de la música”, explica el cantant i afig que fa poc, gràcies al LP que van traure a la fi de 2019 anomenat ‘ROMA’ han sigut guardonats a la fi de 2020 com a millor disc de música urbana als premis autonòmics Carles Santos de la música valenciana. “Rebre el premi en un any dificilíssim per a tots, i definitiu per a molts, ha sigut una injecció de moral molt bona per a nosaltres. La notícia la vam saber en directe en el mateix lliurament, així que va ser una sensació molt especial”, argumenta el cantant i afig: “El reconeixement extern és necessari, et fa saber que des de fora algú pensa que estàs fent les coses bé i et senta, t’estabilitza i t’ajuda a continuar mantenint el rumb”

Un rumb que continua amb projectes futurs en ment. David Pascual assegura que sempre estan component i concretament ara estan treballant en temes nous per a singles que plantegen traure durant aquest any. A més, estan treballant ja en un nou disc però encara no té una data de llançament. “El sector de la cultura és un dels sectors més fortament colpejats per la pandèmia, per això esperem sincerament que la cosa millore com més prompte millor. El directe és pràcticament l’únic mitjà de finançament”, conclou el vocal de ‘Cactus’.

Send this to a friend