El sector de la construcció demana un avanç en el Pla General d’Alcoi

Consideren que és unes de les ciutats en la qual és més complex i més temps es demora la tramitació urbanística

El sector de la construcció demana
Imatge d’arxiu d’edificis en construcció en Santa Rosa.

Un destacat grup d’empreses del segment de la construcció es va reunir amb la FEDAC i la Cambra de Comerç d’Alcoi per a debatre una sèrie de problemàtiques comunes que afecten especialment l’obra pública, la falta de sòl industrial i la necessitat d’aprovar el Pla General.

Una de les principals queixes resideix, remarquen les companyies, en què Alcoi és unes de les ciutats de la província en la qual és més complex i més temps es demora la tramitació urbanística, a causa dels nombrosos departaments als quals s’han d’informar.

De la mateixa forma, insisteixen, és vital per al desenvolupament de la ciutat la revisió i aprovació definitiva del Pla General, perquè sense pla és impossible la realització de projectes públics d’infraestructures de magnitud mitjana o gran, “transcendentals per al futur econòmic de la ciutat”.

Projectes paralitzats
Les empreses asseguren que nombrosos projectes estan paralitzats en la seua fase inicial per culpa d’una situació que, a més, no permet l’accés a ajudes econòmiques supramunicipals, com si està succeint en localitats pròximes.

FEDAC i la Cambra de Comerç reclamen al consistori alcoià no sols que s’agilite la tramitació del Pla General, sinó que es done informació puntual i transparent dels problemes que sorgeixen dels informes desfavorables, que suposadament estan demorant el pla.

D’altra banda, a les empreses constructores els preocupa enormement l’escassetat d’oferta de sòl industrial en el terme d’Alcoi. Sens dubte, aquesta falta de sòl de qualitat i de la grandària requerida provoca que les companyies existents no puguen créixer o fins i tot hagen d’abandonar la ciutat, com està ocorrent.

Finalment, un altre tema tractat en la reunió va ser la necessitat d’adaptar les licitacions públiques als nous preus dels materials. El desajustament és tal que algunes empreses es plantegen renunciar fins i tot a les licitacions.

Send this to a friend