Els Creuats continuen escrivint la seua pròpia història en el Trofeu Filaes

Los Cruzados siguen escribiendo su propia historia en el Trofeu Filaes
Los Cruzados celebrando su quinto título en las últimas siete ediciones tras derrotar en la final a los Judíos. Foto: Lucio Abad

Els Creuats continuen escrivint la seua pròpia història i en la final més seguida de la història del Trofeu Filaes va aconseguir sumar el seu cinqué títol en les últimes set edicions. Va derrotar 2-0 als Ligeros davant prop de 2.000 espectadors que omplien un abarrotat pavelló Mutualitat de Llevant, amb molta gent dempeus tant en un dels fons com dalt en l’última fila de les dues graderies.

Va ser una final amb poca història, en la qual els Creuats van tornar a demostrar la seua hegemonia en futbol sala sènior, la modalitat estrela del Trofeu Filaes. Van demostrar tindre major ofici i en els moments clau del partit van aparéixer les individualitats per a marcar les diferències. Als sis minuts de la segona part, *Mauro Verdú va obrir el marcador, per a a cinc del final Miguel Vidal sentenciar la trobada.

Màxima emoció en bàsquet

Els minuts més emocionants del Trofeu Filaes es van viure en la final de bàsquet, guanyada pels Navarros sobre els Cordoneros (42-45), que defensaven títol. Al descans l’avantatge dels Navarros era de catorze punts (10-24) i res feia presagiar el que es va succeir en els últims minuts del partit, on a base d’orgull i d’alguns triples inversemblants van aconseguir reduir el desavantatge fins a posar-se 42-43 mancant 5 segons. Borja Ortiz va aconseguir el tir lliure que va decidir definitivament la final per als Navarresos.

En futbol sala aleví, el títol va ser per als Almogàvers que van derrotar 4-3 als Miqueros; en futbol 8 infantil es van imposar els Navarresos 4-3 als Aragonesos; en futbol 8 cadet van véncer els Muntanyesos 3-1 als Navaros; en futbol 7 juvenil els Almogàvers van derrotar als Benimerins en els penals després d’empatar a dos gols en el temps reglamentari. En tenis taula, el títol va ser per als Alcodianos que van guanyar 3-0 als Ligeros, mentre que en petanca els Marraskesch van sorprendre en la final als Muntanyesos per 15-13.

En la carrera de muntanya, victòria de Carlos Flores (Marraskesch) sobre Gabriel Delgado (Llauradors), mentre que en la categoria femenina es va imposar Alba Sanjuán (Magenta) a Laura López (Cides). Amb bicicleta de muntanya, triomf de Pau Collado (Cordó) i segon va ser Pachisco Sancho (Guzmanes). En xiques, victòria de Carmina Martínez (Navarresos) i en E-bike, el triomf va correspondre a Daniel Esteve (Guzmanes)

En pàdel or, primer lloc per a Alcodianos B i subcampions van finalitzar Alcodianos A.