Els Grups Xou tornen al Francisco Laporta amb 73 grups participants

Els Grups Xou tornen al Francisco Laporta amb 73 grups participants

L’espectacle dels grups xou torna amb tota la seua esplendor al poliesportiu Francisco Laporta que durant dos dies serà el centre d’atenció a nivell nacional d’un esport que no deixa de créixer i que té a la nostra ciutat a una de les seues seus preferides.

En cas contrari no s’explicaria que des de 2016 i amb l’única interrupció de la pandèmia, la Federació Espanyola de Patinatge atorgue des de llavors tota la seua confiança a a la nostra ciutat en l’organització d’aquest esdeveniment que és un dels termòmetres d’aquesta bella disciplina.

El pavelló Mutua de Levante epeteix així com escenari per a la celebració de l’onzé Campionat d’Espanya en les modalitats de xou júnior i de quartets, a més de la sisena edició del Trofeu Ciutat d’Alcoi de grups grans i xicotets.

En total 73 conjunts inscrits amb més de mil persones entre esportistes, tècnics, directius i familiars que estaran pendents d’aquest campionat. L’esdeveniment es desenvoluparà entre el divendres i dissabte pròxim, amb una primera jornada en la qual es disputarà la competició de grups xou júnior i grups grans, mentre que el segon dia eixiran a la pista a competir els participants en quarts i grups xicotets.

L’obertura del campionat serà el divendres a les quatre de la vesprada, per a un quart després començar la competició de grups júniors amb una inscripció de vint-i-un participants, sent el CP Muro i el *Montemar els qui ostentaran la representació de la Comunitat Valenciana.

Participació alcoiana

El torn dels grups grans serà a partir de les set de la vesprada. Prendran part nou grups, amb la presència del CP Santa Rosa entre els grups participants que posarà en escena el muntatge “A què tens por?”. Sobre les 20,20 hores està programada la clausura i lliurament de trofeus i medalles de la primera jornada.

El dissabte serà el dia dels quartets i els grups xicotets. La cerimònia d’obertura serà també a les quatre de la vesprada, per a igual que el dia d’abans, un quart d’hora després, iniciar-se la competició amb els quartets. Són vint-i-un els grups inscrits, sent el Montemar el representant de la Comunitat Valenciana.

La jornada conclourà amb els grups xicotets, a partir de les sis i mitja de la vesprada. Ací la inscripció s’ha disparat fins als vint-i-dos grups, entre els quals es troben el CP Artístic Alcoi amb el seu muntatge “Lleis” i Alginet, com a representants de la Comunitat Valenciana.

Les 21,25 és l’horari establit per l’organització per a procedir al lliurament de medalles i trofeus i cerimònia de clausura del campionat.

L’accés a la competició no serà gratuïta, hi haurà taquilla i s’han establit preus tant de localitats per dia com abonaments per a les dues jornades, que van des dels 12,50 euros com a preu més assequible fins als 21,50 que costarà l’abonament més car.

Per a la jornada del divendres són poques les entrades disponibles mentre que queden algunes més per al dissabte. El Artístic Skating Cunit en quartets, CP L’Aldea en grups júnior, CP Doctor Patí en xicotets i CPA Alcorcón en grups grans, defensen el títol conquistat en 2021 com a últims guanyadors.

Send this to a friend