Els Xiulitets desperten a Alcoi en diumenge de Resurrecció

El moment més esperat ha tingut lloc amb la trobada de les imatges de la Verge i Jesucrist

Els Xiulitets desperten a Alcoi
El feliç retrobament amb Crist Resucitat. ALDEMAR

Alcoi ha despertat aquest diumenge de Resurrecció amb una de les tradicions més arrelades de la seua Setmana Santa, amb la qual precisament posa fi a aquests dies de recolliment espiritual: Els Xiulitets. Un dels moments més emotius i esperats ha tingut lloc amb la trobada de les imatges de la Verge i Jesucrist Resucitat, a l’altura de la plaça Ramón y Cajal.

L’Ajuntament ha repartit els típics càntirs decorats pel centre ocupacional de Gormaget, en la Glorieta, fins on s’han acostat multitud de persones per a recollir la seua xiulitet. En primer lloc ha tingut lloc l’acostumada despertà i, minuts després, els joves han portat en veloç carrera a la Verge fins a la part alta de Sant Nicolau, on ha tingut lloc la feliç trobada, acompanyat pel trinar dels ocells que simulen els xiulitets.

L’acte, que ha comptat amb una gran assistència de públic, serveix a més com a tret d’eixida a les festes de Sant Jordi més esperades, que tindran el seu prolegòmen aquest mateix matí, a partir de les 10 hores, amb la Glòria major.

Els joves a la carrera amb la Verge. ALDEMAR
L’acte ha comptat amb nombrosa assistència de públic. ALDEMAR

Send this to a friend