Empat…i gràcies!!!

Segon empat consecutiu en el Collao, aquesta vegada enfront d'un Sann Fernando millor en la segona part que va estavellar dues pilotes en el pal

Lara inicia l’acció que va acabar en penal, que ell mateix va transformar a la mitja hora de joc. LUCIO ABAD

L’Alcoyano ha tornat a complicar-se en el Collao i ja són dos empats consecutius a casa enfront de rivals que arribaven molt exigits de punts. És clar que el Sann Fernando no és el At. Balears per la seua proposta futbolística, però la veritat és que els blanc-i-blaus han tornat a entropessar en la mateixa pedra, d’avançar-se en el marcador com fa quinze dies i de nou han vist com el rival equilibrava el marcador. I gràcies, perquè els d’Alfredo Santaelena han estavellat dues pilotes en el ferro en la segona part, el primer a cabotada de l’ex blanc-i-blau Ángel Sánchez i en el descompte, Víctor Ruiz de falta directa.

Primers minuts i primers xiulets. Al Deportivo li ha costat domar el partit enfront de la proposta d’un San Fernando atrevit, que ha eixit a tindre la pilota i complicar-li molt la vida als blanc-i-blaus amb la seua defensa avançada.

La graderia, que possiblement presentava l’entrada més pobra de la temporada, amb tot just un miler d’aficionats en la graderia, no ha tardat a mostrar el seu descontentament davant un Alcoià que li costava fer olor la pilota.

Faltava eixa ocasió que enganxara tant a equip com a l’afició i eixe moment ha arribat en el minut 17. Amb espais, aquest Alcoyano és letal, capaç de plantar-se en dos passes en l’àrea rival i canviar el guió d’un partit.

A punt ha estat d’aconseguir-ho Sergi López però el lateral s’ha trobat amb els reflexos del meta Fouli. Tres després, l’ocasió ha sigut per a Juanan després d’un magnífic passe de Lara i el capità ha acabat per disparar incomprensiblement per damunt del travesser.

Semblava que els blanc-i-blaus s’havien aconseguit sacsejar el mal glop dels primers minuts i van començar a escoltar-se els primers aplaudiments. En el 26, l’ovació de la graderia ha sigut per a reconéixer el paradón de Jaume Valens tocant el just per a desviar la rematada de Dani Molina a centre de Biabiany,

De la millor oportunitat del San Fernando s’ha passat al gol de l’Alcoyano en el minut 29. Masogo no pot amb el canvi de ritme de Lara i el col·legiat que estava molt prop de l’acció no ha dubtat a assenyalar el penal, que el mateix Lara ha transformat dirigint el seu colpege a l’esquerra del meta Fuoli.

El 1-0 ha tranquil·litzat molt els ànims i també ha servit per a baixar les revolucions d’un partit que ha anat consumint els minuts que restaven del primer temps sota control dels blanc-i-blaus.

Res més començar la segona part, maçada per al Deportivo, una falta en el pic de l’àrea que li costa la groga a Primi acaba en el gol de la igualada del San Fernando. Víctor Ruiz, que havia entrat en el partit en el descans, executa de manera perfecta un llançament de falta directe salvant la barrera blanc-i-blava i també a Jaume Valens, que en el seu vol només aconsegueix fregar la pilota.

Començava un nou partit per al Deportivo. Als blanc-i-blaus els ha costat assimilar aquest gol en contra i per uns minuts han quedat noquejats. Una situació que a punt ha estat d’aprofitar Cristian Herrera amb la seua esquerrana però de nou Jaume Valens ha tornat a erigir-se en l’àngel salvador dels blanc-i-blaus.

Afortunadament ha durat poc eixa abstracció i Primi ha tornat a encendre la metxa de la graderia amb una cabotada avortada pel meta Fuoli amb el seu vol desviant a córner. En el 78, jugada de pissarra, Pablo Ganet sobre Lara i el ex-blanc-i-blau Carlos Blanco es creua per a acabar l’acció acaba en córner.

Un altre ex, Ángel Sánchez, ha estat a punt d’enviar al Deportivo a la lona amb la seua cabotada, que ha acabat per estavellar-se en el cep del pal amb Jaume Valens batut. Per un instant, el Collao ha emmudit, sabedor del lio en el qual s’hauria ficat l’Alcoyano en cas que haguera entrat aquesta oportunitat.

Travesser en el descompte
Els blanc-i-blaus han tingut un últim cartutx, a rematada d’Imanol, però una altra vegada el meta Fouli ha estat molt encertat, atallant la pilota amb molta seguretat. El gran esglai ha pogut arribar en el descompte, quan passaven cinc minuts del temps reglamentari, en un altre precís llançament de falta de Víctor Ruiz, que després de salvar la barrera ha anat a estavellar-se en tota la creuera, evitant així la desfeta blanc-i-blava.

Ara toca pensar el dissabte a Còrdova, en una visita al Nou Arcàngel en la qual Vicente Parras tindrà dues baixes en defensa, Sergi López i Álvaro Vega, tots dos per sanció.

Fitxa tècnica

Alcoyano: Jaume Valens, Sergi López, Primi (68’ Pablo Ganet), Álvaro Vega, Farru, De Palmas (61’ Nieto), Imanol, Albisua (68’ Armental), Agüero, Juanan (82’ Pradera) i Lara

San Fernando: Fuoli, Lillo (86’ Nahuel), José Carlos, Carlos Blanco, Luis Ruiz (46’ Víctor Ruiz), Biabiany (73’ Ángel Sánchez), Dani Molina, Ramos (73’ Pau Martínez), Cristian Herrera, Masogo (66’ Unai Naveira) i Marcelo

Árbitroe: Ojaos Valera (Murcià). Va amonestar als locals Sergi López, Imanol, Farru i Álvaro Vega i als visitants Masogo i Victor Ruiz

Els gols: 1-0 (min. 29) Lara, de penal. 1-1 (min. 50) Víctor Ruiz.