Hui, concert de música espanyola amb cant i dansa

Serà aquesta vesprada a les 19 hores en el Teatre Calderón

Hui, concert de música espanyola amb cant i dansa
Cristiana Cazorla i Rezart Kapetani. ARXIU

L’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi ha organitzat un concert que amb el títol de “Alma española”, està dedicat completament a la música més genuïnament nacional de compositors espanyols comAlbéniz, Bretón, Falla i Sarasate, i estrangers que es van inspirar a Espanya com Bizet, Ravel, Glinka, Rossini, Dargominsky o el cubà Ernesto Lecuona, actuació que tindrà lloc aquesta vesprada a les 19 hores en el Teatre Calderón i per a la qual intervindran el magnífic violinista albanés Rezart Kapetani, el jove pianista murcià José Vicente Riquelme, premiat en diferents concursos com el “Mozart de Berlín”, i l’extraordinària mezzosoprano de Las Palmas de Gran Canaria Jennifer Ramírez. Quant a la dansa, intervindran en diverses peces els ballarins murcians Francisco Serrano i Anael Orozco. Així mateix i com a convidada especial a aquest singular concert, actuarà la canviada de nom ballarina madrilenya especialista en “Escuela Bolera”, Cristina Cazorla, de la qual destaca la seua participació amb el Ballet Nacional d’Espanya amb l’espectacle “Homenatge a Antonio Ruiz Soler” en el Teatre de la Zarzuela ballant coreografies de repertori del mateix Antonio com “Fantasía Galaica” i “El Sombrero de Tres Picos”. També destaca la seua intervenció com a ballarina d’Escuela Bolera en el vídeo “Mestres” creat des del Museu del Prado. Ha col·laborat amb el ballarí Antonio Najarro, així com com en diferents companyies de prestigi com les de “Aída Gómez” o “Antonio Márquez” entre altres, exercit rols de ballarina principal.

Xarrada en la Fundació Mutua Levante
Continuant amb el Cicle de Xarrades inaugurat per l’AAMA al març passat, una hora abans del concert, a les 18 hores, tindrà lloc una xarrada a càrrec de la ballarina Cristina Cazorla i el director artístic Antonio Hernández Moreno, a la qual assistiran majoritàriament estudiants de Dansa del Conservatori d’Alcoi i de l’acadèmia A3 Dansa. Antonio Hernández parlarà sobre l’actuació a Alcoi en 1918 del ballarí sevillà Félix Garcia al costat dels llegendaris Ballets Russos de Diaghilev.

MasterClass
Finalment, el diumenge 9 a les 10 hores en les instal·lacions del Conservatori de Dansa d’Alcoi, amb organització de l’AAMA i la col·laboració de l’AMPA sota la coordinació de Carmina Doméneh, tindran lloc unes Classes Magistrals de Dansa a càrrec de Cristina Cazorla, dirigides a professores i estudiants d’aquesta disciplina.

Send this to a friend