Juan José Olcina: “En el 2022 hi haurà Festes a Alcoi”

L'ASJ espera l'autorització de Sanitat per als actes previstos en el marc del Mig Any

Juan José Olcina: “En el 2022 hi haurà Festes a Alcoi”
Boato del capità moro de l’any 2019. | ARXIU

Tal com es preveia, la celebració de les Falles ha suposat, en certa manera, el tret d’eixida a altres festejos, com és el cas de les festes de Moros i Cristians i tot el que aquestes engloben i també ha servit per a saber quin tipus d’esdeveniments són viables i quins no, en l’actual context de pandèmia, provocada per la Covid-19.

En el cas d’Alcoi, des de fa diversos mesos s’està treballant en la possible programació del Mig Any per al mes d’octubre.

Abans d’estiu, ‘Associació de Sant Jordi (ASJ), va sol·licitar a la conselleria de Sanitat autorització per a dur a terme determinats esdeveniments i actes. Ara com ara, no s’ha obtingut resposta, segons va confirmar ahir el president de l’entitat festera, Juan José Olcina, a aquest periòdic; qui confia que “la setmana vinent” es conega la resolució, ja que les propostes requereixen d’una certa preparació, i més tenint en compte les mesures anti Covid que han de complir-se. També per a la setmana vinent es preveu que Olcina participe en una reunió amb Sanitat per a elaborar el protocol que regisca els actes de Mig Any.

D’una banda, es va plantejar l’opció de realitzar una ‘Glòria Infantil’, que ha sigut descartada després de la reunió mantinguda en la vesprada d’aquest dijous entre ASJ i primers trons. Aquesta negativa es deu principalment al fet que els ‘xicotets’ haurien de portar màscara durant aquest acte. Malgrat això, Olcina avança que “des de la institució estem pensant a fer alguna cosa per a substituir aquest plantejament. Potser una espècie de desfilada d’adults”. “En les Falles s’ha vist que es poden fer actes al carrer”, de manera que, té l’esperança de rebre l’autorització de Sanitat.

El màxim representant de l’entitat festera afirma que “aquest acte es planteja pensant que el poble d’Alcoi necessita alegria i el sentiment de festa”.

Per l’altre, també es preveu que tinga lloc el tradicional concurs d’Olleta en la Glorieta –amb aforament controlat–, els assistents estarien asseguts i no hi hauria música en directe.

Així mateix, s’ha estipulat un calendari de ‘entradetes’ durant els caps de setmana d’octubre, en les nits del divendres i del dissabte. Serien 4 filaes les que desfilarien cada dia, dos per Sant Nicolau i dos per Sant Llorenç, segons explica Olcina, qui afig que, d’aquesta manera, s’evitarien les aglomeracions d’espectadors perquè “es poden espaiar” per a veure les també conegudes com ‘filaetes’.

Així mateix, tindrà lloc la representació d’un sainet fester, una gala moro-cristiana i un concurs de cotos.

En cas que es dugui a terme aquests esdeveniments, les filaes necessitarien realitzar algunes gestions, com la contractació de les bandes de música, així com, en alguns casos, potser contractar carpes. “Per a complir amb les mesures i els aforaments, algunes filaes potser han de contractar carpes perquè els seus locals no són tan grans com el d’unes altres”, al·lega Olcina.

FESTES EN EL 2022
Els primers trons van estar d’acord a celebrar l’olleta amb les restriccions estipulades, igual que van mostrar la seua conformitat per a fer les festes de Moros i Cristians els dies 22, 23 i 24 d’abril de l’any que ve amb les restriccions que hi haja per part de Sanitat, ja que, el més probable és que no es puguen dur a terme tal com les coneixem.

“En el 2022 hi haurà Festes a Alcoi”, assegura el president de l’Associació, tenint en compte, òbviament, que no hi haja una suspensió per part de Sanitat.

Olcina es mostra il·lusionat amb què la situació sanitària i epidemiològica millore en els pròxims mesos, en part, gràcies a la vacunació contra la Covid-19, per la qual cosa, creu que de cara a la celebració de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi del pròxim any, no hi haja tantes restriccions com hi ha ara.

Send this to a friend