La benedicció d’animals per Sant Antoni serà aquesta vesprada

A partir de les 17'30 hores al parc de la Glorieta

La benedicció d'animals per Sant Antoni serà aquesta vesprada
L’acte de la benedicció d’animals s’ha adaptat a la normativa Covid. | ARXIU

En aquest 2021 es recupera a Alcoi part de la celebració de la festivitat de Sant Antoni, i aquesta mateixa celebració estarà adaptada a la situació sanitària i a la normativa actual.

Per això, des de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha decidit suspendre tant la Romeria com la Rostida, i únicament s’ha conservat la benedicció d’animals, encara que també amb canvis respecte a altres anys.

Des del consistori alcoià es detalla que “l’actual normativa Covid autonòmica no permet en aquesta mena d’esdeveniments el consum d’aliments i begudes, excepte en una zona exclusiva habilitada de restauració separada de la zona de l’esdeveniment, complint amb les mesures pròpies dels establiments d’hostaleria i restauració, per tant no es pot fer la tradicional rostida a Sant Antoni, ja que no es pot complir amb la normativa que també determina un aforament a raó de 2,25 metres quadrats per persona”. D’aquesta manera, no es durà a terme ni la Romeria ni tampoc la Rostida.

Referent a la benedicció d’animals, tal com s’ha indicat, aquest acte s’ha adaptat i hi haurà un sentit únic per a evitar les aglomeracions.

Així mateix, la citada benedicció està prevista per a aquesta vesprada, a partir de les 17’30 hores, al parc de la Glorieta, amb entrada per la plaça Ramón i Cajal o, en els casos de persones que no puguen accedir per les escales, per Sant Nicolau, mentre que l’eixida serà per Sant Mateu.

En aquest sentit, no hi haurà ni concentració en la plaça de Dins, ni cercavila ni xocolatada.

L’edil de Festes de l’Ajuntament, Carol Ortiz, explica que “seguim en pandèmia i hi ha una normativa que s’ha de complir. S’especifica clarament que en aquesta mena d’esdeveniments, no es pot menjar excepte en zones habilitades per a la restauració i amb la normativa específica de restauració, per tant i lamentant-lo molt no podem organitzar un acte que incompliria la normativa. Esperem que l’any vinent puguem viure una celebració com tots ens agradaria, però hui dia és impossible”.

Send this to a friend