La Casa de Cultura compleix un any sense climatització

Així ho ha denunciat la secció sindical de CCOO de l'Ajuntament d'Alcoi

La Casa de Cultura compleix un any sense climatització
Usuaris de la biblioteca, la setmana passada, amb roba d’abric. | XAVI TEROL

L’edifici de la Casa de Cultura d’Alcoi porta un any amb el sistema de climatització desbaratat, segons ha denunciat la secció sindical del Comissions Obreres (CCOO) de l’Ajuntament d’Alcoi.

La situació es fa especialment complicada en dates, com la setmana passada, en la qual les temperatures van descendir considerablement, obligant treballadors i usuaris a utilitzar robes d’abric, com a jaquetes o guants per a combatre el fred.

Segons assenyalen les referides fonts sindicals, són ja dos hiverns i un estiu els que l’edifici municipal porta sense climatització, per la qual cosa usuaris i treballadors han hagut de suportar temperatures de fins a 30 graus a l’estiu i deu a l’hivern. “Volem manifestar el nostre suport als treballadors del Centre Cultural per la seua professionalitat i paciència davant les pèssimes condicions ambientals”. Igualment agraeixen a la ciutadania que continua fent ús d’aquests serveis municipals “d’una manera estoica”.

La situació que s’està vivint és conseqüència de l’avaria dels equips de climatització –primer es va avariar un i després l’altre– pel que ara mateix l’única manera de combatre el fred és a través d’estufes que resulten insuficients per a elevar la temperatura a un edifici de grans dimensions que acull diàriament activitats i la presència d’estudiants o altres usuaris que acudeixen a la biblioteca. CCOO critica la que considera “actitud imprudent” del cap del departament de Riscos Laborals i “l’escassa empatia i implicació” de les regidories implicades.

Send this to a friend