La dansa torna a triomfar en l’escenari

Els assistents van poder admirar els treballats moviments d'un total de 42 alumnes

La dansa torna a triomfar en l'escenari
Van interpretar 11 coreografies de les tres especialitats de dansa que cursen els alumnes | Quique Reig

La delicadesa de la dansa va tornar per a omplir el Teatre Calderón amb la VI Gala de Conservatoris. Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, enguany el Conservatori Elemental de Dansa d’Alcoi ha tornat a organitzar aquest esdeveniment tan especial per als seus ballarins.

El divendres a la vesprada, i malgrat el Covid, el Conservatori Professional de Dansa José Espadero d’Alacant, el Conservatori Professional de Dansa de València i el Conservatori Professional de Dansa de Novelda no van voler perdre’s aquesta cita i van acompanyar als estudiants del Conservatori d’Alcoi.

Aquesta gala tan esperada per tots va estar composta per dues parts en les quals els assistents van poder admirar els treballats moviments d’un total de 42 alumnes – 8 d’Alacant, 10 de València, 11 de Novelda i 13 d’Alcoi – que van interpretar 11 coreografies de les tres especialitats de dansa que cursen els alumnes d’aquests centres: ballet clàssic, dansa espanyola i dansa contemporània.

En concret, de totes les coreografies, el Conservatori d’Alcoi va interpretar una de dansa contemporània titulada ‘Believer’ amb una cançó de Imagine Dragons, creada per Raquel Doménech; en neoclàssic, la coreografia ‘Kunfu Piano’, dirigida per la Directora del Conservatori d’Alcoi, Carmina Domenech; ‘El Barbero de Sevilla’, la coreografia del qual ha sigut creada per Lorena Luz i, tancant la gala, les ballarines van interpretar ‘Zapateando’ de Sarasate, amb una coreografia de dansa Estilitzada, també dirigida per Lorena Luz.

Recalcar que aquesta VI Gala de Conservatoris celebrada en el Teatre Calderón ha seguit totes les mesures marcades per Sanitat, amb un aforament del 50%, desinfecció de l’espai abans i després de la gala i distància de seguretat entre els assistents. A més, tots els ballarins van actuar en tot moment amb mascareta.

Domenech va agrair res més començar la gala a tots els assistents per acudir a la cita: “Ens dona alé i suport al sector de la dansa que ara com ara igual que altres sectors culturals estan patint les conseqüències de la realitat en la qual vivim”. Com a consell, també va pronunciar aquestes paraules: “Ballar allibera l’ànima i és fins i tot terapèutic, hauríem de riure i ballar una mica, o un molt, més tots els dies”.

Send this to a friend