La flexibilització de les mesures propícia la baixada de l’atur

Maig va tancar amb 186 persones menys parades a Alcoi

La flexibilització de les mesures propícia la baixada de l'atur
Gràfic amb les dades de la desocupació a Alcoi.

El mes de maig va tancar amb un important descens de la taxa de desocupació a les nostres comarques, a conseqüència de la flexibilització de les mesures anti Covid, ja que les xifres han baixat notablement en el sector serveis, a més d’en la indústria. I és que, des d’UGT s’indica que “l’ocupació ha mostrat evidents signes de millora en els últims mesos, alguna cosa que també suggereixen altres indicadors de conjuntura per a l’economia espanyola”.

A nivell general, hi ha 326 persones parades menys que en el mes anterior a L’Alcoià i al Comtat, un descens que s’ha produït tant en homes (-178) com en dones (-148).No obstant això, continua havent-hi un major atur femení que masculí a les comarques, amb 7.203 dones desocupades per 4.461 homes.

Així mateix, la xifra és menor en finalitzar maig que abril en la gran majoria de localitats, ja que en les quals la dada ha increment, l’ha fet de forma molt poc significativa.

De la baixada total, la quota ha disminuït en 130 persones en els serveis i 136 en la indústria. En la resta de sectors també s’ha produït una baixada: 24 persones menys en sense activitat; i 18 tant en l’agricultura com la construcció.

Per rang d’edat, hi ha 171 persones menys parades d’entre 25 i 44 anys, mentre que en els menors de 25 la xifra ha baixat en 101 i en els majors de 44 anys, en 54, segons les dades del Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

DADES PER LOCALITATS
Per municipis, Alcoi és el que ha registrat el major descens amb 186 persones menys, de les quals, 95 han sigut homes i 91 dones.

En el cas de la nostra població, en el sector serveis hi ha 102 aturats menys que a l’abril, seguit dels 58 de la indústria, els 12 de sense activitat i els 7, tant en l’agricultura com en la construcció.

Per edats, en el rang en el qual més ha disminuït la taxa de desocupació és en la d’entre 25 i 44 anys amb 79 persones menys, per les 69 majors de 44 i les 38 menors de 25 anys.

Respecte a altres localitats, a Ibi hi ha 100 aturats menys, 47 dones per 53 homes i tenint en compte els sectors d’activitat econòmica, la dada ha baixat de forma molt similar en els serveis i en la indústria.

Així mateix, a Castalla l’atur ha disminuït en 30 persones, hi ha 23 aturats menys a Onil, 12 a Muro, 10 a Banyeres i 8 a Cocentaina.

El municipi on més ha incrementat la desocupació al maig és a Tibiamb 11 persones més en l’atur, respecte a les xifres del mes anterior, abril.

Send this to a friend