La incidència de Covid-19 continua baixant en l’àrea de Salut

La Mesa Interdepartamental es reuneix hui per a acordar les mesures que entraran en vigor el dimarts

La incidència de Covid-19 continua baixant en l'àrea de Salut
A Alcoi han descendit els casos actius. | S. G. B.

Les dues últimes actualitzacions realitzades aquesta setmana per la conselleria de Sanitat de les dades de Covid-19 mostren que s’està mantenint la baixada de la incidència en el departament de Salut d’Alcoi, passant de 385 casos per cada 100.000 habitants en l’actualització del divendres de la setmana passada, a 335 ahir, amb dades del dimecres. D’aquesta manera, l’àrea segueix en risc extrem de contagi.

Així, hi ha 68 casos actius menys que fa una setmana amb un total de 459 en tot el departament. Malgrat aquesta bona dada, cal ressaltar que Sanitat ha notificat 218 nous positius aquests dies.

Respecte a les defuncions, segons indica Radio Alcoy, un dels ingressats a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi ha mort. De moment, Sanitat no ha informat d’aquesta mort, ja que les dades d’ahir pertanyen al dimecres, per la qual cosa, aqueixa defunció, es notificarà la setmana vinent.

Per localitats, en la gran majoria d’elles la incidència ha descendit. A Alcoi, hi ha 64 actius menys –211 en total–, i una incidència de 372 enfront de la de 479 del passat divendres. El nostre municipi segueix en risc extrem, i durant aquests dies s’han comptabilitzat 86 nous casos. També hi ha menys actius a Alcoleja, Alfafara, Banyeres, Benimarfull, Ibi i Onil.

Per contra, la incidència ha augmentat a Beniarrés, Cocentaina i Muro, mentre que a Benilloba, Castalla i Gaianes les dades estan estables.

D’altra banda, torna a haver-hi casos a Balones i L’Orxa.

NOVES MESURES RESTRICTIVES
El dilluns finalitza la vigència de les actuals mesures restrictives en la Comunitat Valenciana a causa de la Covid-19, com per exemple, la limitació d’aforament en hostaleria, que les reunions siguen de màxim 10 persones o el toc de queda en alguns municipis, com és el cas de Banyeres i Muro. Està previst que la Mesa Interdepartamental es reunisca hui al matí, i que posteriorment se sàpia oficialment si les actuals mesures es prorroguen, s’afigen noves o s’eliminen. De moment, el TSJCV va autoritzar ahir, de nou, el toc de queda en 68 municipis –entre ells, Cocentaina i Onil– i la limitació de les reunions socials a 10 persones. Totes dues mesures estaran en vigor des del dimarts 17 d’agost fins al 6 de setembre. Així, es preveu que el Consell continue advocant, en general, per la precaució i mantinga diverses restriccions.

Send this to a friend