La participació aconsegueix a Alcoi el 56% a dues hores del tancament dels col·legis

En les eleccions de 2019 es va registrar un 63% de participació total, la més baixa de la història democràtica

La participació aconsegueix a Alcoi el 56%
Votants alcoians exercint el seu dret aquest matí. J SEMPERE

La participació d’electors en aquest 28M segueix a l’alça respecte als anteriors comicis, segons la nova actualització publicada pel Ministeri de l’Interior. A Alcoi aconsegueix a les 18 hores el 56’1% de l’electorat, és a dir, sis punts més que fa quatre anys, i el mateix en la resta dels municipis de major població de L’Alcoià i El Comtat, exceptuant Ibi, on es manté en relació a 2019.

A Cocentaina, a dues hores per al tancament dels col·legis electorals, la participació era del 62%, quasi set punts per damunt dels últims comicis. En el cas de Muro, també creix i se situa en un 61’1% (+4%), mentre que en Banyeres ja ha votat el 68’2% del cens electoral, amb una sensible diferència positiva respecte a 2019. Quant a Ibi, el percentatge d’assistència supera el 53’5%.

Cal recordar que en l’última cita electoral, Alcoi va registrar el menor percentatge de participació de la història de la democràcia, amb un 63%. En totes les anteriors convocatòries, el percentatge va rondar el 70%, amb l’excepció de les eleccions de 1995, quan va votar el 74% de l’electorat. En aquesta ocasió, per cert, Alcoi compta amb el cens més baix d’electors dels dotze comicis celebrats des de 1979.

Finalment, assenyalar que la participació en les eleccions autonòmiques es troba en aquests moments en el 57’5% i també ha augmentat en un 6’33% respecte a 2019.

Send this to a friend