La participació femenina de la MMUA, superior a la resta de carreres

En les últimes edicions el percentatge ha crescut fins al 33%

La participación femenina de la MMUA, superior al resto de carreras
Lorena Rodríguez, ganadora en la categoría femenina en 2019. | ARCHIVO

Una dels senyals d’identitat que fan de la Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros una carrera diferent a la resta de proves populars que s’organitzen en la nostra Comunitat, a més de ser una de les més animades, és per l’alta participació femenina, situant-se en uns percentatges que estan prop de duplicar a carreres del prestigi de la Mitja Marató de València, en la qual la mitjana se situa entorn del 20% mentre que en la prova alcoiana, que el pròxim 19 de desembre complirà la seua desena edició, ha crescut exponencialment en les últimes quatre edicions fins a situar-se en el 33%.

1.300 INSCRITS
Si fa un parell de setmanes el número d’inscrits totals se situava prop del miler, en l’última actualització de finals de la setmana passada està entorn dels 1.300 participants.

Des de l’organització de la prova s’ha estat treballant aquestes últimes setmanes a donar a conéixer la micromarató en els col·legis a fi que els escolars de la nostra ciutat s’animen a prendre part en les cinc carreres que se celebraran prèviament a la carrera sènior i des de les 9 del matí. Es podrà participar des de la categoria prebenjamí, hauran dues carreres de benjamins i una d’alevins i infantils.

Es continua augmentant, d’altra banda, els punts d’animació en dos grups més i la xifra se situen en vint-i-dues, amb el que a pocs metres el corredor popular tindrà música o balls en directe. També s’està procedint al sorteig dels productes que han oferit les signatures patrocinadores de la carrera, d’igual manera que des de les xarxes socials s’ha iniciat un compte arrere des del dia vint-i-un, que és la xifra de quilòmetres que es completaran en la Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros, fins al dia d’abans de la celebració de la prova. Enguany com a novetat, cada corredor que travesse la meta rebrà un trofeu com ‘finisher’, que acredita que ha completat tot el circuit.

Send this to a friend