La reivindicació feminista es trasllada a les activitats en línia

La programació amb motiu del 8M s'estendrà fins a finals d'aquest mes

La reivindicació feminista es trasllada a les activitats en línia
El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, van tindre lloc diverses activitats a Alcoi | FB Ajuntament d’Alcoi

Enguany no s’ha pogut commemorar el 8M, el Dia Internacional de la Dona, amb la normalitat habitual a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. Malgrat això, la reivindicació feminista continua alçant la veu i tractant de fer passos cap a una societat on la igualtat entre homes i dones siga plena.

Aquesta veu s’ha escoltat en nombroses activitats que s’han traslladat al format en línia, ja que no hi ha hagut manifestació ni actes presencials o multitudinaris. Així, en el dia central d’aquesta reivindicació, es va llegir el manifest per part del Col·lectiu 8 de Març, mentre que també va tindre lloc un homenatge a Isabel-Clara Simó, sobre aquesta mateixa autora també va girar un contacontes per la igualtat. A més, es va celebrar una scape room virtual per als centres educatius i es va projectar el vídeo ‘Femistòria’.

Així mateix, diversos llocs de la ciutat es van il·luminar de morat i també es van projectar imatges de dones en la història d’Alcoi en diferents llocs de la ciutat.

A càrrec d’aquestes i moltes altres activitats estan l’Ajuntament d’Alcoi i col·lectius com el Col·lectiu 8 de Març, Acovifa, Fonèvol o De Mare a Mare, entre altres entitats.

MÉS ACTIVITATS
La programació amb motiu del 8M s’estendrà fins a finals d’aquest mes, fins i tot, l’exposició ‘Poderoses’ que hi ha en La Capella, es podrà visitar fins al 30 d’abril.

Des de dilluns passat, a través del compte de Facebook del Museu Arqueológic Camilo Visedo es pot veure el vídeo ‘Museu en femení. Dones en moviment’.

Ahir va haver-hi una xarrada sobre mantindre la lactància en la volta al treball. El dia 21 es presentarà el vídeo Tetarte 2021 en xarxes socials; el 26 Rut Giménez oferirà en línia, a les 17 hores, la xarra ‘Sexualitat i menopausa’, per a la qual cal inscriure’s a través de demareamare@gmail.com. Finalment, el 29 es projectarà el documental ‘Els filles de NAKBA’. De moment, s’està a l’espera de decidir que aquesta activitat siga en línia o presencial, segons les mesures sanitàries.

Send this to a friend