La taxa de clavegueram torna a enfrontar a govern i PP

Per a Ruiz “no és moment de gravar” i segons Moltó la ciutat és de les quals menys impostos paga

Alcantarillado Alcoy PP y PSOE
Obres en Els Clots, on s’ha millorat el clavegueram.

La nova taxa de clavegueram torna a ser objecte de polèmica després que el PP insistisca en la inconveniència d’aquest impost per considerar-lo “injust”. De fet, quan ens trobem encara en l’equador de la legislatura, els populars es comprometen ja a eliminar aquesta taxa en cas d’accedir al govern.

En les últimes setmanes l’Ajuntament ha remés una carta a través de correu ordinari en relació a la nova taxa de clavegueram. En la carta s’informa la ciutadania que a partir d’enguany es començarà a cobrar i que en 2021 es pagarà només 2’5 euros, corresponents a un trimestre. Des de 2022, la taxa serà de 10 euros anuals per a la majoria dels domicilis. Les rendes més baixes estan exemptes de pagament i la tarifa serà en funció del calibre del comptador d’aigua, de manera que “pagarà més el que tinga el comptador de calibre més alt”, remarca la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó.

Mentre des del PP, que ja va rebutjar aquesta nova ordenança fiscal el passat octubre i posteriorment va votar en contra, tornen a incidir en què “no és moment de gravar més als alcoians” i a la fi d’any, quan es revisen les ordenances de cara al següent exercici, anuncien que sol·licitaran que desaparega. El portaveu dels populars, Quique Ruiz, afirma que “l’Ajuntament disposa d’altres fórmules per a pagar els serveis sense carregar amb més imposats als alcoians. La primera, la bona gestió de la despesa per a evitar els constants pagaments als amics del PSOE. La segona, traure a concurs el nou contracte de l’aigua, com fa mesos reclama el PP”, opina Ruiz, qui argumenta a més que la taxa per al manteniment del clavegueram va ser incorporada en el seu moment a l’Impost de Béns immobles i ara “creguen de nou la taxa sense reduir l’IBI”, recalca.

Per part seua, l’edil d’Hisenda defensa que aquesta taxa “com també altres tributs, vénen a tractar de fer sostenible l’adequada prestació d’un servei i aquesta recaptació”, alhora que aclareix que fins ara en el servei d’aigua potable “es pagava la depuració i el subministrament, no el clavegueram ni el seu manteniment, com tampoc les millores”, i en aquest sentit recorda actuacions ja realitzades o en marxa en els barris de Batoi i Els Clots.

Respecte a les crítiques del PP, destaca que “aquest govern va apostar per rebaixar l’IBI al tipus més baix conegut, l’1%” i a més “crear una taxa ajustada” en funció del calibre. “Aquesta taxa no és un invent de l’Ajuntament d’Alcoi, i es paga en molts altres municipis també governats pel PP. Parlen ara d’eliminar aquesta taxa, però mentre van governar i en els anys més durs de la crisi van mantindre la pressió fiscal a la nostra ciutat per damunt de la mitjana autonòmica en impostos directes com a IBI, vehicles, o ICIO a diferència de l’actual govern”, subratlla, al mateix temps que torna a posar l’accent en una qüestió sobre la qual informava la setmana passada, i és que la pressió fiscal a Alcoi està per davall de la mitjana autonòmica (415,18 enfront de 444,57 euros), arribant a afirmar que “és una de les ciutats que menys paga en impostos”.

Send this to a friend