La desocupació augmenta lleugerament a la comarca

Abril va tancar amb 45 persones parades més a Alcoi, mentre que a Ibi es va registrar una baixada de 60

La taxa de desocupació augmenta lleugerament a la comarca
Evolució de la desocupació a Alcoi durant els últims mesos.

De nou, i malgrat la flexibilització de les restriccions contra la Covid-19 vinculades amb diversos sectors econòmics, a l’abril va incrementar lleugerament la taxa de desocupació a les comarques de L’Alcoià i El Comtat, amb un total de 38 persones parades més que al març, aconseguint la xifra de 11.990.

Aquestes dades són valorades “negativament” des del sindicat UGT, en considerar que “les menors restriccions que hi ha hagut a l’abril respecte a març haurien d’haver impulsat el creixement de l’ocupació”.

La pujada principal s’ha registrat en l’apartat de sense activitat, amb 20 aturats més, seguida dels serveis amb 14 i la indústria amb 8.

A nivell global, a les comarques ha incrementat l’atur femení (+44), però el masculí ha decrescut, amb 6 homes menys desocupats.

Per rang d’edat, en l’únic en el qual pujat la taxa ha sigut en el d’entre 25 i 44 anys amb 46 persones més, de les quals, 25 són dones i 21 homes. En els majors de 44 la dada ha baixat en 7 persones i en 1 en els menors de 25.

DADES PER LOCALITATS
Cal apuntar que hi ha una certa disparitat en les dades de desocupació en les diferents localitats que conformen les comarques, destacant, en l’aspecte negatiu Alcoi amb 45 aturats més, dels quals, 35 pertanyen al sector de la indústria i 14 als serveis, mentre que en altres sectors econòmics la taxa ha baixat.

Així mateix, en aquesta localitat, únicament ha pujat l’atur femení amb 54 dones més en l’atur i 9 homes menys.

Per edats, el rang d’entre 25 i 44 anys ha sigut en el qual més han augmentat les dades a Alcoi, amb 42 persones més respecte al mes de març, de les quals, 26 són dones. En el cas dels menors de 25, la xifra ha disminuït molt lleugerament, encara que únicament en el cas dels homes, ja que en les dones ha incrementat, igual que succeeix en les persones de més de 44 anys, encara que en el balanç global, en aquest col·lectiu hi ha 5 persones desocupades més.

L’atur també ha pujat a Muro (+16), Castalla (+9) i Cocentaina (+7), entre altres localitats.

IMPORTANT DESCENS A IBI
En el cas d’Ibi, la taxa ha baixat notablement, registrant 60 aturats menys el mes d’abril (42 dones i 18 homes). En la vila joguetera ha sigut on més ha descendit l’atur de tota la comarca, destacant principalment els sectors dels serveis, amb 36 aturats menys, i la indústria, amb 33 menys.

En aquest municipi s’ha notat la baixada especialment en les persones d’entre 25 i 44 anys, amb 46 aturats menys, seguida de la produïda en els majors de 44 amb 16 menys, mentre que en el rang de menys de 25 anys la xifra ha pujat en 2 persones.

A Banyeres també s’ha produït un descens de 7 persones –únicament homes, ja que l’atur femení ha incrementat–, degut principalment a la indústria.

Per a UGT és necessari augmentar el “ritme de vacunació” per a “garantir una millora palpable en l’ocupació i en l’economia”, ja que consideren que “la recuperació és molt dependent encara de les onades de contagis”. Així mateix, indexen en què és “fonamental continuar mantenint la protecció a l’ocupació”.

Send this to a friend