L’Ajuntament destina 93.000 euros a ajudes de l’habitatge

La gran majoria d'elles s'han concedit en concepte de pagament de lloguer

L'Ajuntament destina 93.000 euros a ajudes de l'habitatge
Vista general d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha destinat 93.597 euros per a atendre 70 sol·licituds d’ajudes a l’habitatge. Els beneficiaris han sigut persones en situació d’especial vulnerabilitat i la subvenció s’ha dedicat íntegrament a atendre peticions d’ajuda per a fer front al pagament del lloguer o al preu d’ocupació de l’immoble.

Per a accedir a aquestes ajudes es van presentar 80 sol·licituds, de les quals 70 han sigut resoltes favorablement –les 10 que s’han denegat ha sigut per no haver aportat la documentació requerida dins del termini i en la forma escaient o per no reunir algun dels requisits contemplats en les bases–. La majoria d’elles (68) s’han concedit en concepte de pagament de lloguer, mentre que en dos casos han servit per a ajudar a pagar el preu d’ocupació de l’immoble.

La regidor d’Habitatge, María Baca subratlla que “aquesta ajuda complementa el treball que des de l’Ajuntament d’Alcoi es realitza per a garantir l’accés a un habitatge digne a la ciutadania en general i especialment a qualsevol persona que pertanga a aquests col·lectius en situació de vulnerabilitat”.

MOCIÓ DE GUANYAR
D’altra banda, Guanyar va tirar avant en l’últim Ple, amb suport de tots els grups polítics excepte de Vox, una moció en matèria d’habitatge en la qual sol·licitava que l’Ajuntament d’Alcoi puga convertir-se en un “agent fonamental” a l’hora de captar ajudes per a la rehabilitació.

La formació demana que l’Ajuntament faça una labor de “acompanyament” a la ciutadania en els processos de convocatòria d’ajudes públiques, i en concret les procedents de fons europeus, per a la reforma d’habitatges.

Send this to a friend