L’Ajuntament manté congelats els impostos i implanta mesures anti crisis

De cara a les ordenances municipals per a l'any vinent 2023

L'Ajuntament manté congelats els impostos i implanta mesures anti crisis
Vanessa Moltó i Toni Francés en l’anunci de les novetats de les ordenances municipals.

L’Ajuntament continuarà congelant els impostos i taxes municipals l’any vinent, tal com han anunciat la regidora d’Hisenda i l’alcalde, Toni Francés. Això suposarà, en la pràctica, una rebaixa del 14% respecte a l’augment de preus establit en els dos últims anys. Així ho explica l’edil Vanessa Moltó, que destaca com en aquest temps “hem mantingut la pressió fiscal a Alcoi per davall de la mitjana nacional i autonòmica, sent actualment de 505,63 a Alcoi, de 643,59 la provincial, i de 691,56 la nacional”.

A més de la congelació, el govern local proposarà en el pròxim Ple, per a la seua aprovació, diverses mesures fiscals entre les quals destaquen gravar amb un 50% l’IBI (Imposat Béns immobles) dels habitatges buits de grans forquetes (a partir de 10 habitatges), gràcies a la regulació de la llei de funció social de l’habitatge, així com l’augment del llindar de la renda a 14.000 euros per a poder acollir-se a la bonificació del fem del 60% i del primer tram de l’aigua, per a garantir l’accés a serveis bàsics de les persones més vulnerables.

Respecte a aquestes ajudes a les famílies, l’alcalde Toni Francés anuncia la posada en marxa d’una nova línia destinada a pal·liar els efectes de la crisi energètica i l’actual situació d’inflació, amb un import que superarà els 300.000 euros i que beneficiarà a unes dues mil famílies a Alcoi. “En els últims anys no hem augmentat la pressió fiscal malgrat les successives crisis, primer de la Covid, i ara amb la inflació”, remarca Francés.

Moltó, per part seua, apunta altres mesures adoptades de cara al pròxim exercici, com l’augment de la taxa d’ocupació de domini públic mitjançant caixers automàtics –de 600 a 1.200 euros–, si bé es bonificarà la instal·lació en barris on hi ha manca, com és el cas de Batoi. També s’introdueix una nova bonificació en l’ICIO per la implantació de carregadors elèctrics, alhora que es regula un nou preu públic per a oferir un servei de ‘biotriturat’ de les restes de poda.

La regidora afirma que han recollit propostes de la majoria de grups, excepte Vox, i de Ciudadanos i Guanyar, que assegura que no han presentat mesures.

Send this to a friend