L’Alcoyano seguirà una altra temporada en Primera Federació

Els de Vicente Parras, malgrat perdre 1-2 enfront del Murcia, aconsegueixen matemàticament la salvació després dels resultats produïts en la penúltima jornada

L'Alcoyano seguirà una altra temporada en Primera Federació
Raúl Alcaina cerca una rematada a la porteria del Múrcia en la primera meitat. Foto: Quique Reig

Amb sofriment, com no podia ser d’una altra manera, l’Alcoyano seguirà una temporada més en la Primera Federació. Els resultats de la jornada han permés als blanc-i-blaus celebrar a la conclusió del partit la permanència de manera matemàtica malgrat la derrota aquesta nit en el Collao enfront del Múrcia per 1-2. La pròxima jornada, última de la temporada, hi ha dos duels directes, Numància-Cornellà i Real Unió-La Nucia, amb el que dos equips quedaran per darrere dels de Vicente Parras que poden permetre’s el luxe de caure derrotats el dissabte a Tarragona davant el Nàstic, partit que no podran jugar ni Moyita ni Primi per sanció.

Mai una derrota es va festejar com s’ha fet aquesta nit en el Collao. La decepció al final del partit era enorme, a l’Alcoyano se li complicaven molt les seues opcions de permanència, però per megafonia del camp s’anunciava la salvació dels blanc-i-blaus, una vegada coneguts els resultats de la jornada. De seguida es deslligava l’eufòria, els jugadors incrèduls es resistien a celebrar-ho, però seguidament eixia algú del vestuari que confirmava que la permanència estava assegurada, produint-se a continuació imatges molt emocionants amb plantilla i aficionats festejant en gran que l’equip seguirà una temporada més en la categoria de bronze del futbol espanyol.

Llàstima que la temporada arribe a la seua fi, ja que el Deportivo d’ara, d’aquest final de temporada no té res a veure amb el de fa un parell de mesos, quan cremava la pilota i tot eren desgràcies. Els de Vicente Parras estan en aquest punt de maduresa que li permet portar els partits al seu terreny, ficant pressió al rival des del primer minut i fent del Collao un mal de queixal per al rival.

L’Alcoyano va buscar d’eixida madurar el partit, sense pressa però sense pausa, buscant constants arribades a l’àrea que van fer recular al Múrcia. Però el que és el futbol, amb lel Deportivo bolcat, el Múrcia ha estat a punt de crear-li un seriós problema als blanc-i-blaus, en una pilota filtrada que deixava a Arnau Ortiz només davant Miguel Bañuz, qui atent ha acabat per ficar el cos el just perquè la jugada acabara en córner.

Cinc minuts després, la rèplica del Deportivo, Pablo Carbonell a punt ha estat de sorprendre des de la frontal amb una fuetada des de 25 metres que el meta portugués Joao Costa ha acabat manant a la cantonada després d’una bona estirada. Passada la mitja hora, el partit ha entrat en una altra dinàmica, amb els blanc-i-blaus perdent revolucions ha sigut el col·legiat, el madrileny Muñoz, qui ha pres el protagonisme, amb un parell de decisions que han encés la graderia i per les quals s’ha anat al descans sent el blanc de les ires de l’aficionat blanc-i-blau.

L’arrancada de la segona meitat no ha pogut ser més nefast per al Deportivo, ja que en el primer acostament del Múrcia ha aconseguit desfer la igualada inicial després d’un centre des de la dreta que Toril, un jugador que va estar en el punt de mira blanc-i-blava en el mercat hivernal, ha cabotejat al fons de la porteria en el segon pal. No obstant això, l’alegria grana a penes ha durat cinc minuts, ja que en el 51 ha pujat l’empat amb el Collao celebrant en gran el gol de Moyita després de resoldre una acció embrollada en l’àrea del Múrcia.

Per un instant ha donat la sensació que l’Alcoyano reprenia el comandament de les operacions amb una arrancada de Armental, passe arrere del gallec que Agüero no ha enganxat bé i la pilota ha acabat a les mans de Joao Costa. En el caos que va passar a convertir-se el xoc, amb constants anades i vingudes, ha sigut el quadre pimentoner qui ha sabut traure profit en anotar en el minut 66 el 1-2, L’exmadridista Pedro León s’ha trobat una pilota solta en l’àrea i no ha perdonat, un gol que ha obligat a Vicente *Parras a moure fitxa des de la banqueta, retirant a Lillo i Liberto per a tractar de donar més mordent a l’atac amb les entrades de Soler i Moha.

El Múrcia ha tractat de trencar el ritme amb un triple canvi, però al Deportivo no li ha quedat una altra que tirar d’orgull i apel·lar a la heròica amb una bona ocasió d’Agüero que no ha vist porteria per molt poc. Amb els de Vicente Parras completament bolcats, el Múrcia ha pogut sentenciar en una contra en la qual Romera no ha sabut resoldre un mà a mà amb Miguel Bañuz. Les coses encara s’han complicat més després d’una altra incomprensible decisió del col·legiat, mostrant la roja directa a Moyita, que ha hagut d’abandonar el partit amb el temps complit.

En els cinc minuts de temps afegit la tensió ha sigut màxima, amb ocasions per a Juanan i Moha, però ha sigut després d’acabat la trobada quan s’ha deslligat l’alegria i el Collao ha esclatat d’alegria, una vegada que per megafonia s’ha anunciat que matemàticament l’Alcoyano tenien la salvació en la butxaca i els blanc-i-blaus no hauran de jugar-li-la el dissabte a Tarragona enfront del Nàstic, en l’última jornada de la competició.

Fitxa tècnica

Alcoyano: Miguel Bañuz, Lillo (68’ Moha), Primi, Álvaro Vega, Pablo Carbonell, Armental (83’ Koke Saez), Juanan, Moyita, Liberto (68’ Soler), Agüero i Raúl Alcaina

Múrcia: Joao Costa, Javi Rueda, Alberto González, Íñigo Piña, Solá (61’ Manu Pedreño), Pedro León, Ale Galindo, Ganet (79’ Armando), Alfon (79’ Aguza), Arnau Ortiz (58’ Romera) i Toril (79’ Loren)

Àrbitre: Muñoz Piedra (Madrileny). Va amonestar als locals Moyita i Primi. En el minut 90 va expulsar amb roja directa a Moyita.

0-1 (min. 46) Toril. 1-1 (min. 51) Moyita. 1-2 (min. 66) Pedro León.