L’Alcoyano torna a marcar però no aconsegueix guanyar

L'Alcoyano torna a marcar però no aconsegueix guanyar
Agüero intenta una acció en el primer temps. JORDI CANTÓ

A aquest pas, a base d’empats, serà difícil que l’Alcoyano isca del descens. Enfront del Linares, nova decepció i el públic comença a impacientar-se amb un equip que s’ha ensorrat en la segona part després del seu bon primer temps. Al final, altres dos punts que volen del Collao i s’han escoltat els primers xiulets de la temporada. L’empat (1-1) no ha agradat i s’obri un debat a partir d’ara. Els de Vicente Parras no han sigut capaços de derrotar a un rival que ha acabat amb deu i ha jugat el tram final del partit en inferioritat numèrica.

L’Alcoyano tenia nombroses i importants baixes, però ningú dins de l’equip ha assumit aquest rol de carregar-se sobre la seua esquena la responsabilitat de reflotar a un equip que continua fent aigües, sobretot a l’hora d’atacar, on les mancances són notables. Per a dada, un molt significatiu, i és que un lateral, Campabadal, és el màxim golejador de l’equip amb dues dianes després del seu gol de hui.

No obstant això, el Deportivo de la primera part ha recordat a aquell equip rocós, ben plantat sobre el camp i amb molta presència en atac, una qüestió que tant es trobava a faltar aquesta temporada, sobretot en el Collao, on l’equip jugava a ràfegues i li costava tindre continuïtat en el seu joc.

És clar que el Linares no és l’Eivissa o el Còrdova, però no és menys cert que els d’Óscar Fernández van ser capaços de ser els primers que aquesta temporada han derrotat al Ceuta i fora de casa van aconseguir guanyar en el Nou Arcàngel de Còrdova.

Els de Vicente Parras han fet un perfecte exercici de resilencia, fent el que tocava a cada moment, fent passos segurs, sempre amb la seguretat defensiva com a pilar principal per a créixer en el partit.

La diferència respecte a altres partits d’aquesta temporada a casa s’ha pogut veure en el minut 13, en la primera ocasió clara dels blanc-i-blaus, a pilota parada, després d’una rematada de cap d’Imanol a llançament de falta lateral que el meta visitant Ernesto,  ha enviat a córner.

En un altre moment, a l’Alcoyano li hauria entrat l’ansietat i les presses es convertien en el seu pitjor enemic. No obstant això, en aquesta ocasió l’equip va saber tindre l’aplom i la tranquil·litat per a esperar el seu moment, que va portar a la vora de la mitja hora, en concret en el minut 28, Sergi López va aconseguir sorprendre per banda dreta, el tret del català no va acabar de veure porteria i el rebutge va caure als peus de Campabadal, que no s’ho va pensar dues vegades i va aconseguir batre a Ernesto.

Per fi el Collao era una festa. Set jornades després, el Deportivo aconseguia veure porteria i trencava aqueixa sequera que tant li estava pesant. Va poder arribar un segon gol, en el 39, però Albisua no va atinar bé a l’hora de posar el cos i el seu tret des de la frontal es va anar massa desviat.

Però està vist que la felicitat no és completa per a aquest Alcoyano, qui després del seu bon primer temps s’ha deixat menjar terreny en l’inici de la segona part i en la primera que ha tingut el Linares, no ha perdonat i el seu golejador Hugo Díaz ha creuat lluny de l’abast de Jaume Valens.

La trencadissa encara ha pogut ser pitjor, ja que un parell de minuts després, amb els de Vicente Parras mirant les musaranyes, Hugo Díaz ha pogut fer el segon i afortunadament la seua remeta s’ha estavellat en el pal.

Per a evitar mals majors, el tècnic ha decidit començar a moure la banqueta, Albisua i Sergi García, molt apagats tots dos, han deixat el seu lloc a Armental i José Lara. L’Alcoyano ha tornat a la càrrega i ha aconseguit que el Linares buscarà refugiar-se una altra vegada entorn de la seua àrea després del *estirón dels primers minuts de la segona part.

Raúl Alcaina, per dues vegades, ho ha intentat i ha aconseguit que l’afició tornara a creure en la victòria. En el 77, el Linares s’ha quedat amb un menys per expulsió amb roja directa de *Mawi després de propinar una manotada a *Primi en una acció en el centre del camp. Ni per aqueixes, només una guspira de José Lara que s’ha anat fora en la seua cerca del pal contrari. Ara a Huelva, el diumenge toca jugar en el Nou Colombí enfront del degà *Recre.

Fitxa tècnica

Alcoyano: Jaume Valens, Campabadal (86’ Sergi López), Primi, Álvaro Vega, Nieto (85’ Pablo Carbonell), Sergi García (61’ Armental), Albisua (61’ José Lara), Imanol, Agüero, Juanan i Raúl Alcaina.

Linares: Ernesto, Perejón, Rentero, Molina, Fran Varela (89’ Fran Ortuño), Berlanga (71’ Alberto Moreno), Mena, Rodri, Mawi, Javi Duarte (71’ Teddy) i Hugo Díaz.

Àrbitre: Bestard Servera (Mallorquí). Va amonestar al local Juanan i al visitant Molina. Expulsat amb roja directa al visitant Mawi, en el minut 77.