L’Alqueria d’Asnar es prepara per a celebrar les seues festes patronals

Dedicades a Sant Miquel Arcàngel

L'Alqueria d'Asnar es prepara per a celebrar les seues festes patronals
Una esquadra de ‘negres’ desfila pels carrers del municipi. | ARXIU

Els veïns del municipi de L’Alqueria d’Asnar ja tenen tot preparat per a gaudir de les seues festes patronals, en honor a Sant Miquel Arcàngel. Sens dubte, seran jornades per a la diversió i la germanor en una celebració tan estimada.

Enguany, a més, es commemorarà el 50 aniversari de la Filà Vergudos, fundada en 1973, que tindrà un especial protagonisme, “pel fet que l’ajuntament vol reconéixer el treball que realitzen, moltes vegades en silenci”.

Els actes ja van començar dissabte 9 de setembre, la Festa dels Fadrins, amb despertada disfressats, esmorzar popular a la porta del mercat, amenitzat per la banda de música, cercavila i campionat de One Wall a càrrec dels Quintos.

L’Alqueria ja ha gaudit de la Setmana Cultural, amb moments com els viscuts: cercavila de cabuts –acompanyats per El Marell–, correfoc infantil dels Dimonis Rafolins i sopar de germanor al poliesportiu municipal, finalitzant amb el concert de Suite Rumba.

El passat cap de setmana va haver-hi campionat de cotos i contacontes al migdia, a la plaça Miguel Hernández. A més de cercavila al mateix lloc fins a la plaça del País Valencià amb la muixeranga d’Algemesí. Els Dimonis Rafolins van brillar novament amb el seu tradicional correfoc, acabant la llarga jornada amb Tribut Malpartis.

AQUESTA SETMANA
Al migdia de demà, divendres, 22 de setembre, les campanes voltejaran per a donar principi a les festes patronals de la localitat. A les 18 hores, un dels instants més esperats, partida de dones de pilota valenciana i, seguidament, de professionals.

Poc després, al voltant de les 20’30 hores, la corporació municipal recollirà als representants de la Filà Verdugos per a brindar-los un tribut al Saló de Plens de l’ajuntament. Pregó, nou volteig de campanes, encés de la traca i cercavila. Passada àmpliament la mitjanit, Orquestra Montecarlo.

El dissabte, després del so de les campanes i diana, solemne missa a les 11 hores, seguida d’un cercavila. Temps per al descans i, a les 18 hores, l’acte estrela de les festes: l’Entrada de Moros i Cristians, amb Verdugos com a gran exponents de la desfilada. Final del dia amb dj Carnavalia on Tour.

L’ofrena de flors al patró serà el moment més rellevant del diumenge 24 de setembre. Seguidament, missa major i processó en honor al sant. Abans de menjar, cercavila i mascletada, amb desfilada de disfresses a mitjan vesprada.

Ja a la nit, castell de focs artificials, barbacoa popular amb xaranga i concurs de disfresses en la plaça del País Valencià.

FINAL DE FESTA
El dilluns, prop d’acomiadar les festes patronals, el municipi s’alçarà amb el volteig de campanes per a gaudir, especialment els més xicotets, de la Gran Fira. Solemne missa, paelles per a tots i xocolatada a la vesprada.

Finalment, el 29 de setembre, dia de San Miguel, se celebrarà una missa a les 19 hores per a rendir un sentit homenatge al patró. Els actes festius conclouran poc després amb el concert de La Xafigà.

L'Alqueria d'Asnar es prepara per a celebrar les seues festes patronals

Send this to a friend