L’animació entra a Alcoi amb 100 curts

Fins a les 12h d'aquesta nit es podran gaudir d'això 100 curts

L'animació entra a Alcoi amb 100 curts
Diana Cortés, directora del Festival Animalcoi | C.Manchón

Durant aquest cap de setmana Alcoi ha estat immers dins d’un món d’animació, gràcies al Festival Animalcoi. Un total de 930 curts d’animació de 70 països dels cinc continents han arribat a Alcoi per a celebrar les jornades ‘Premis’20 Animalcoi’ a través de tv.festhome.com/festivaltv/animalcoi .

Davant la gran quantitat de curts, “hi ha hagut voluntaris que s’han vist tots els que han anat arribant per a descartar aquells que no complien amb les bases i posteriorment seleccionar un total de 100 curtmetratges”, explica Diana Cortés, directora del Festival Animalcoi. Raül Llopis, regidor de Cultura, ha sigut partícip en la preparació d’aquestes jornades formant part del jurat. “L’experiència ha sigut molt positiva punt per haver sigut jurat i veure el gran potencial que té l’animació i com per ser valedor d’aquest projecte i donar suport a la seua creació”, declara Llopis. Aquesta jornada, va començar el divendres a la vesprada amb una presentació i diversos curts i fins a les 12h d’aquesta nit es podran gaudir d’això 100 curts.

PREMIATS

El diumenge van donar a conéixer a un premiat per categoria: “TEMPELIS” d’Esther Fuente García (Espanya) ha guanyat el premi Caixa Ontinyent amb la temàtica ‘Drets socials’, obert a estudiants; “PARADISE LOST” d’Alex Van Der Aa (Països Baixos) ha guanyat el premi Fundació Mútua Llevant, amb el lema ‘Confiança mútua’, per a professionals i “MUEDRA” de César Díaz Meléndez (Espanya) ha obtingut el Premi Grup Solitium per a curts realitzats entre 2016 i 2019. A més, Esment d’Honor al millor curt internacional a “HEAT WAVE” de Fokion Xenos (Grècia), millor curt nacional a “METAMORPHOSIS” de Carla Pereira i Juanfran Jacinto (Espanya) i millor curt valencià a “STAR ROCK” d’Aitor Herrero i Raúl Colomer (Espanya).

ORIGEN DE ANIMALCOI

“Aquest festival sorgeix en veure la qualitat dels treballs finals de la 1a promoció d’Animació de la nostra escola. Havíem de fer alguna cosa per a mostrar-los”, argumenta Pilar Blasco, directora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. Un potencial que van veure sorgir que des de l’escola van pensar que era una oportunitat per a donar a conéixer aquesta branca de l’art. “L’animació és una disciplina artística molt transversal que es pot utilitzar en molts àmbits, per aqueixa raó el que pretenem amb aquest festival és potenciar aquest àmbit cultural, però també econòmic”, explica la directora, i afig: “És un esdeveniment molt nou pel que pot ser clau per a posicional Alcoi com un referent en aquest àmbit”.

En aquest esdeveniment no sols han participat els alumnes d’animació, sinó que s’han implicat part de l’escola. “El cartell l’han dissenyat unes alumnes del grau de Disseny Gràfic i la professora Amanda Alborts ha creat el premi que serà atorgat en la gala que esperem realitzar en 2021. També ha participat el grau de Disseny de moda confeccionant la falda que portaré per a l’esdeveniment”, assegura Diana Cortés.

ANIMALCOI 2021
Des de l’organització ja estan preparant les activitats que esperen que es realitzen durant l’any vinent. “Animalcoi i la seua mascota Aitana, mereixen gaudir de la ciutat i dels espais tan essencials com el CADA, la Fundació Mútua Llevant, el centre juvenil de Cervantes o els espais oberts que ofereix la ciutat”, argumenta Corts. Així mateix, Llopis anima als creadors locals al fet que participen en aquest projecte tan ambiciós.

Cal recordar que aquest festival està organitzat per l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i per l’Ajuntament de la ciutat, emmarcat com una de les activitats d’Alcoi Ciutat Cultural, les quals s’han hagut de suspendre fins a 2021 a causa de la pandèmia.

Send this to a friend