L’aparador d’oportunitats

El dijous va tindre lloc la II Fira d'Habilitats FP

L’aparador d’oportunitats
Un dels estands instal·lats en l’Àgora.

La II Fira d’Habilitats d’FP Alcoi ‘Un món d’oportunitats’ ha rebut aquest dijous a Alcoi a 750 persones, fonamentalment estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de centres formatius d’Alcoi i localitats veïnes així com estudiants d’altres àmbits formatius.

L’esdeveniment és una de les activitats aprovades pel Consell de la FP d’Alcoi i celebra la seua segona edició després d’un any de parèntesi provocat per la Covid-19. El seu objectiu és mostrar d’una manera pràctica el ventall d’estudis de Formació Professional que s’imparteixen a la nostra ciutat.

L’organització ha sigut a càrrec de la regidoria d’Ocupació, Empresa i Formació en estreta col·laboració amb els huit centres educatius de la ciutat que imparteixen Formació Professional.

Més de 300 persones han participat en el muntatge dels diferents estands, que han sigut distribuïts per Famílies Professionals, amb l’objectiu de mostrar als alumnes de manera pràctica totes les possibilitats d’estudis de Formació Professional existents a Alcoi.

La Fira és un aparador de l’oferta de Formació Professional que existeix a Alcoi i s’ha realitzat el mateix dia en què s’obri el termini de presentació de sol·licituds d’admissió telemàticament.

En l’esdeveniment coincideix i interacciona alumnat que acudeix a conéixer les diferents opcions d’estudi, amb estudiants de Formació Professional que ja està cursant alguns dels cicles formatius que s’imparteixen a Alcoi i que mostren de manera pràctica en què es materialitzen els seus estudis.

Actualment a Alcoi s’imparteixen 53 Cicles Formatius pertanyents a 18 Famílies Professionals: Administració i Gestió; Hostaleria i Turisme; Informàtica i Comunicacions; Imatge Personal; Electricitat i Electrònica; Fabricació Mecànica; Química; Sanitat; Seguretat i Medi Ambient; Comerç i Màrqueting; Tèxtil, Confecció i Pell; Fusta, Moble i Suro; Energia i Aigua; Serveis Socioculturals i a la Comunitat; Arts Gràfiques; Transport i Manteniment de Vehicles; Arts Plàstiques i Disseny, i Agrària.

Entre les accions per a fomentar la Formació Professional destaca, a més, la creació del Consell Territorial de Formació Professional de L’Alcoià i El Comtat, la creació del segon CEFIRE específic de la FP de tota la Comunitat Valenciana o la participació activa d’Alcoi en Xarxa FP amb l’obertura a Europa d’alumnat i equips de centres formatius.

Send this to a friend