L’àrea de Salut registra quasi 270 nous positius en una setmana

El Consell ha prorrogat les mesures i decretat el toc de queda a Muro i Banyeres

El departament de Salut registra 375 nous positius en tres dies
La incidència a Alcoi supera els 1.000 casos per cada 100.000 habitants. | ARXIU

En tot just una setmana s’han sumat quasi 270 nous positius de Covid-19 –notificats en les actualitzacions del dimarts i d’ahir– en el departament de Salut d’Alcoi, que torna a estar en risc extrem de contagis amb una incidència acumulada de 351 casos per cada 100.000 habitants, ja que hi ha 481 casos actius en la zona, dels quals, 274 pertanyen a la ciutat d’Alcoi, que també està en risc extrem amb una incidència de 461.

Per localitats, a Muro hi ha 62 actius; 47 a Banyeres; a Ibi 30; 25 a Cocentaina i 17 a Castalla. També hi ha presència de Covid-19 actualment a Agres, Balones, Benimarfull, L’Orxa, Millena, Onil, Penàguila i Planes. La gran majoria d’aquestes localitats es troben en risc alt o extrem

PACIENTS HOSPITALITZATS
Quant als ingressos, segons fonts del departament, a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, a dia d’ahir, hi havia 7 persones hospitalitzades en planta, i cap en l’UCI. D’elles, tres tenen menys de 40 anys –sense la vacuna o amb una sola dosi– i les altres 4 més de 60 anys, i a més, amb les dues dosis de la vacuna, segons la informació facilitada, la qual cosa ha suposat que no requerisquen d’UCI.

TOC DE QUEDA EN MURO I BANYERES
L’augment de la incidència es continua produint a nivell general en la Comunitat Valenciana, la qual cosa ha portat al Consell a prorrogar i ampliar algunes de les mesures restrictives fins al 16 d’agost, i que entraran en vigor en la nit d’aquest diumenge.

En aquest sentit, el TSJCV ha donat el vistiplau a ampliar el toc de queda entre la 1 de la matinada i les 6 del matí a 77 municipis, entre els quals estan Muro –incidència de 665– i Banyeres –incidència de 662–, així com a mantindre la limitació a 10 persones en les reunions socials i familiars. Des de Sanitat s’ha apuntat que hi ha diversos criteris que es tenen en compte a l’hora de sol·licitar el toc de queda més enllà de la incidència acumulada.

Les mesures també inclouen la reducció al 50% d’aforament –o com a màxim 1.500 persones– en espectacles culturals i esportius –que podran realitzar-se fins a les 00’30 hores–, aquesta reducció a la meitat també afecta a les piscines recreatives i spas.

CRIDA A LA RESPONSABILITAT
De nou, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha tornat a fer una crida a la responsabilitat i al compliment de les mesures. El primer edil afirma que “la pressió de l’atenció primària és molt elevada per això us demane continuar amb aqueix esforç per a complir amb totes les normes sanitàries i evitar situacions de contagi amb l’ús de la màscara, amb el distanciament social, evitant reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com en el públic. Un esforç que permetrà que gràcies al compliment de les normes puguem reduir aqueixa incidència d’una forma ràpida”.

Quant a la vacunació, la setmana vinent arranca la de persones entre 20 i 29 anys a Alcoi i finalitzarà la del rang de 30 a 39. El procés es continua duent a terme en el Complex Esportiu Eduardo Latorre.

Send this to a friend