L’empat es queda curt per al Deportivo

L'empat es queda curt per al Deportivo
Una acció del partit jugat en el Collao. ALDEMAR

Un polèmic arbitratge i la falta de punteria van deixar a mig fer a un Alcoyano que va meréixer molt més enfront d’un temorós Reial Madrid Castilla. L’empat final (1-1) es queda curt per al que es va veure durant el partit, amb un Deportivo que es va passar quasi tot el partit en l’àrea rival i que va tindre a José Juan com un espectador més. El filial blanc es va trobar amb un marcador a favor res més començar la segona part de rigorós penal que va encendre els ànims de l’afició blanc-i-blava, per  a deu del final empatar Carlos Blanco, també des del punt de penal. El punt almenys serveix perquè els de Vicente Parras paren la sagnia de tres derrotes consecutives i tornen a puntuar.

Si hi havia algun dubte sobre l’actitud del Deportivo després de tant de temps sense jugar i amb les seqüeles causades pel brot de coronavirus en el vestuari després de l’eliminatòria de Copa enfront del Reial Madrid, van quedar resoltes amb el seu plantejament valent, pressionant en camp contrari i obligant al filial madridista des de quasi el primer minut a recular fins a defensar amb tot l’equip.

L’Alcoyano va signar uns primers vint minuts sense treva amb a quatre ocasions molt clares dels blanc-i-blaus per a haver-se avançat en el marcador. Als set minuts, a Mourad se li va fer de nit quan es va quedar només sense ningú que li obstaculitzara però incomprensiblement va enviar la pilota per damunt del travesser.

Quatre després, l’ocasió és per a Juanan qui enganxa malament i remata sense cap precisió. En el 17 Imanol furta una pilota en el centre del camp i cedeix a Ángel López que no atina a xutar entre els tres pals. I per a tancar aquesta sèrie d’oportunitats per a l’Alcoyano, Dani Vega es fa una gran jugada per la seua banda, es desfà amb velocitat del seu marcador i la seua posterior rematada amb cama esquerra marxa fregant el pal dret de Fuidías.

La manxa, com era normal després apretar a fons l’accelerador durant tants minuts, va començar a fallar i també la precisió a l’hora d’atacar. Amb les forces molt justes, el partit ha començat a decaure i tampoc enfronte s’ha vist a aqueix Madrid Castilla llançat que havia fet sis gols en els seus dos últims partits, més pendent de les accions individuals que d’una altra cosa.

Si injust va ser que l’Alcoyano no s’anara al descans amb avantatge, més immerescut va ser que el Madrid Castilla s’avançara en el marcador als cinc minuts de la represa. L’arbitre balear interpreta que Carlos Blanco ha tocat amb la mà i no dubta a assenyalar penal davant la incredulitat del Collao, que protesta enèrgicament la decisió arbitral. El golejador del filial, Arribas, acaba superant a José Juan, que li endevina la intenció però no aconsegueix tocar la pilota, pujant així el 0-1 en el marcador.

Vicente Parras reacciona retirant a Imanol i Ángel López per a donar entrada a Antón i Gabarre a la recerca d’una reacció ràpida. Així, el Deportivo es llança sense complexos a l’atac i primer Dani Vega i després Carlos Blanco ho intenten però sense massa punteria. En el 72, amb l’Alcoyano bolcat sobre l’àrea de Fuidías, el col·legiat no assenyala una acció en la qual Dotor li posa la bota en la cara de Mourad dins de l’àrea provocant el monumental cabreig del Collao.

Amb la indignació creixent a marxes forçades, han arribat unes mans de Gila a centre de Lillo, que ara sí el col·legiat no ha dubtat assenyalant el punt de penal, fins on s’ha dirigit Carlos Blanco, que no ha fallat, col·locant la pilota per tot l’escaire. Per un moment el Collao ha trobat alleujament després de la tensió acumulada des de l’inici de la segona part.

Amb aquest empat el Deportivo trenca la ratxa de tres derrotes consecutives i torna a puntuar. El dimecres tornen a jugar els blanc-i-blaus, a les huit s’enfronten al Sabadell en la Nova Creu Alta, mentre que el diumenge reben en el Collao al At. Saluqueño.

Fitxa tècnica

Alcoyano: José Juan, Toni Abad (67′ Juli), Primi, Carlos Blanco, Pablo Carbonell, Dani Vega (82′ Lillo), Fran Miranda, Imanol (57′ Antón), Ángel López (57′ Toni Gabarre), Juanan i Mourad (82′ Andy Escudero)

Reial Madrid Castilla: Fuidías, Santos, Gila, Rafa Marín, Retuerta, Peter (84′ Pablo Ramón), Dotor, Morante, Marvin (88′ Nico), Arribas (91′ David) i Latasa

Àrbitre: Bestard Servera (Balear). Va amonestar als locals Mourad i Fran Miranda i als visitants Dotor i Retuerta, que en huit minuts va veure dues grogues i va ser expulsat per doble amonestació en el minut 90.

Gols: 0-1 (min. 50) Arribas, de penal. 1-1 (min. 80) Carlos Blanco, de penal.