Les aules s’omplin des de demà amb 11.700 alumnes

En diversos centres s'ha procedit al canvi al sistema led de la il·luminació, de cara no sols a aconseguir una major eficiència energètica

Les aules s'omplin des de demà amb 11.700 alumnes
Professores en una aula preparant l’inici escolar. XAVI TEROL

Demà dilluns 12 de setembre serà un dia de retrobaments per als prop de 11.700 alumnes de tots els nivells educatius que es reincorporen a les classes a Alcoi. Enguany, des d’Infantil a Batxillerat tornen alhora i la principal novetat és que, després de dos anys marcats per les restriccions sanitàries que va imposar la pandèmia, aquest curs s’inicia ja amb total normalitat, és a dir, sense limitacions per part de les autoritats sanitàries, la qual cosa permet als centres recuperar velles rutines i hàbits acadèmics que van quedar aparcats obligats per la *Covid19.
Les xifres d’alumnat per nivells educatius són similars a anys passats, segons explica el regidor d’Educació, Jordi Silvestre. Sobre aquest tema, remarca que en el cas de primer i segon cicle d’Infantil, són nombrosos els factors que influeixen per a un major o menor nombre d’alumnes escolaritzats, no sols la natalitat, que ja sabem que tendeix a decréixer en els últims anys. Cal tindre en compte que l’escolarització no és obligatòria fins als 6 anys –Primària– amb el que és decisió de cada família fer-ho o no des del moment en què naix un xiquet. I també repercuteix l’arribada de nous habitants a la ciutat, una qüestió que es reflecteix, per exemple, en les sol·licituds fora de termini en els diferents nivells, tal com assenyala l’edil d’Educació.
Detalladament, enguany hi ha matriculats 300 xiquets en els quatre centres públics de primer cicle d’Infantil i un total de 1.442 en segon cicle dels 13 centres disponibles; 3.755 en Primària, 43 d’educació especial (Tomás *Llácer), 2.796 en Secundària (12 centres educatius), 727 en Batxillerat (tres instituts i dos col·legis concertats) i, finalment, fins a 2.700 matriculats en Formació Professional (FP), xifra corresponent als alumnes de cicles formatius que cursen estudis en algun dels huit centres que imparteixen aquesta modalitat post-obligatòria.

Millores per a l’eficiència energètica
Respecte a les actuacions de posada a punt dels col·legis i les escoles infantils dutes a terme aquest estiu, Silvestre informa que en diversos centres s’ha procedit al canvi al sistema led de la il·luminació, de cara no sols a aconseguir una major eficiència energètica. Amb això s’aconsegueix a més un estalvi econòmic considerable. En aquest sentit, també es treballa per a ampliar les instal·lacions fotovoltaiques en centres educatius públics.

Send this to a friend