Les vendes de la Grossa es ressenten per la pandèmia

Alguns venedors parlen de la pitjor campanya de la història

Les vendes de la Grossa es ressenten per la pandèmia
L’administració alcoiana que l’any passat va vendre la Grossa s’ha beneficiat d’aquesta circumstància. | XAVI TEROL

El coronavirus ha manat al trast fins a l’esperança amb què milers d’espanyols esperen cada any l’arribada del sorteig extraordinari de Nadal, conegut popularment com la Grossa, ja que si s’ha de jutjar per com s’estan desenvolupant les vendes, la loteria d’aquest Nadal podria convertir-se en una prolongació més d’aquest annus horribilis. Una campanya bastant “desastrosa”, en paraules d’algun dels *loteros consultats, menys per a l’administració nº3 d’Alcoi, situada al carrer Sant Tomàs, que va ser l’encarregada de repartir 60 milions del Primer Premi en 2019.

La primera Grossa de la història a la ciutat, el 26590, del qual enguany han tornat a vendre 25 sèries (250 dècims). “Se’ns va esgotar ràpidament –remarca Carolina Domínguez, venedora de l’administració agraciada l’any passat– i també s’ha esgotat el 37638, que és el que s’ha quedat enguany Telefónica”. Recordar que van ser els extreballadors de la companyia a Alcoi els afortunats que es van repartir els 60 milions de la Grossa i, aquest Nadal, l’administració ha venut 750 dècims del nou número, per valor de 15.000 euros.

“A nosaltres ens estan anant bé les vendes, ha influït el premi de l’any passat, i han vingut buscant nombres d’empreses grans d’Alcoi, fins i tot gent de fora”, explica la venedora.

En canvi, la resta de loters consultats no es mostren per a res optimistes i aventuren un tancament de l’any amb una caiguda de vendes significativa. La majoria repara en què un dels principals esculls està sent la dificultat de les entitats a l’hora del repartiment de la loteria entre els seus socis o simpatitzants, tenint en compte les restriccions en les reunions per la Covid. A més, “moltes no estan tenint activitat, com les *filaes o les confraries, així que no necessiten els ingressos extra que els aporta sempre la loteria”, destaca Otón Merín, propietari de l’administració de Cocentaina.

La consignació del sorteig de Nadal de 2020 en el conjunt de la comarca (Alcoi, Ibi, Banyeres, Cocentaina i Muro, principalment) aconsegueix els 9’3 milions d’euros, mentre que les vendes l’any passat van superar els 8’2 milions, segons dades aportades per Loteries i Apostes de l’Estat.

Quant a les principals terminacions sol·licitades, en aquesta qüestió el coronavirus no ha alterat la tradició i el 20, per l’any, i el 19, pel Covid, són les terminacions predilectes.

Send this to a friend