L’estrena del nou Bosco marca l’inici del curs a la comarca

Un miler d'alumnes per municipi arranquen les classes a Cocentaina, Muro i Banyeres

L'estrena del nou Bosco marca
La directora del centre amb la corporació municipal contestana, aquest dilluns en la inauguració del curs.

L’arrancada del curs 2023/2024 ha resultat especialment significatiu a Cocentaina, ja que ha pogut fer-se realitat la tan esperada unificació del fins ara anomenat Col·legi Sant Joan Bosco, un projecte llargament reivindicat durant més de tres dècades per la comunitat educativa però també pel poble.

En tot aquest temps el centre ha estat dividit en dos edificis, separats per 800 metres de distància, i va haver de ser l’anterior govern autonòmic del Botànic qui agilitzara la construcció del nou col·legi a través de l’anomenat Pla Edificant del Consell.

Després de dos anys d’obres, s’han creat unes instal·lacions capdavanteres que compten amb sis aules per a infantil, dotze per a educació primària, menjador, biblioteca, sales polivalents, aules de música i informàtica, trinquet, hort escolar o pistes esportives. A tot això se li ha incorporat el gimnàs que va ser construït al costat del pati a principis de la dècada del dos mil.

Els contestans Ximo i Raül Valls han sigut els arquitectes d’una obra que ha tingut un cost pròxim als sis milions d’euros i que serà inaugurada oficialment el 29 de setembre. També el mateix col·legi estrena denominació coincidint amb aquesta efemèride i passa a dir-se únicament Bosco.

Cal destacar que a Cocentaina són més de mil els estudiants que han començat aquest dilluns les classes, una xifra similar a la de Muro, els escolars de la qual es reparteixen pel IES Serra de Mariola, el col·legi Montcabrer i el nou Bracal.

Serà el segon curs en el qual funcione a ple rendiment aquest últim centre educatiu, després que fora estrenat l’any passat després de més d’una dècada en barracons.

BANYERES
D’acord amb la informació facilitada, el col·legi de la Fundació Ribera de Banyeres inicia la seua activitat albergant quasi 300 alumnes en Infantil, Primària, ESO i en el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa.

Per part seua, el col·legi Alfonso Iniesta el fa amb 430 alumnes. Des del centre s’ha destacat la demanda produïda en la matrícula d’alumnes nous de 3 anys. Això propiciarà la creació de tres aules en aquesta franja d’edat. També s’ha indicat que el centre s’adaptarà al complet a la nova llei d’educació (LOMLOE) després que en el passat curs només s’aplicara de manera parcial.

Finalment, l’IES Professor Manuel Broseta arranca el curs 2023-2024 amb xifres molt semblants a les del curs passat, un total de 341 alumnes en conjunt.

Send this to a friend