L’exquisit so de Scott Hamilton va captivar el públic

En els concerts del Mussol, celebrat la setmana passada

L’exquisit so de Scott Hamilton va captivar el públic
La sala estava plena en un concert que va alçar molta expectació. | XAVI TEROL

El saxofonista Scott Hamilton va brindar una nit de gran jazz en els concerts del Mussol. Una actuació en què va crear una atmosfera eficaç, plena de moments molt brillants per a portar al públic a gaudir de la música i del seu exquisit so.

Hamilton va demostrar perquè té un nom amb majúscules en el món del jazz. Es va vore com recrea els temes, els dona forma, gràcies també als tres excel·lents músics que l’acompanyaven, Fabio Miano al piano, Ignasi González al contrabaix i Jo Krause a la bateria. Un trio destacat, sòlid que emparava i ressaltava el so elegant que el saxofonista nord-americà vol crear en les actuacions en directe.

Hamilton ha tocat temes molt coneguts, però s’anima sempre a variar el repertori. Va agradar la curiosa versió que va oferir del tema de la pel·lícula de Willy Bonka, ‘Un mundo de fantasía’ anomenat ‘Pure imagination’. Hamilton el va transformar en una dolça i pegalosa balada carregada de romanticisme.

En el ritme lent i en el de més vertigen, al músic nord-americà li abelleix canviar constantment de registre amb el seu majestuós fraseig. Com ho va demostrar en una increïble versió del tema de Gillespie i Chano Pozo, ‘Tin tin deo’, una obra molt representativa del jazz llatí. La peça ,carregada de ritme, va ser molt aplaudida pel públic.

El so del saxo donava pas a un solo virtuós de Fabio Miano al piano, a les distingides notes del contrabaix d’Ignasi González o al vibrant ritme de Jo Krause a la bateria. Hamilton repartia el temps entre els seus músics demostrant que no necessita un bany de ‘divisme’, prefereix compartir amb tot el grup els instants més màgics del concert.

El quartet va interpretar de manera sobresalient estàndards com ‘Ponciana’, ‘Cherokee’, ‘Body and soul o ‘Close my eyes’. Versions llargues, esteses que de vegades semblaven curtes per la gran qualitat de Hamilton i el seu grup.

Un concert entretingut, llarg, variat , exquisit que es va acabar amb un estàndard que molts el van sentir per primera vegada amb Boney M, ‘Sunny’.Una gran oportunitat per a vore i assaborir en directe la música de tot un gegant del jazz i sentir el seu so tan personal i encisador.

“EL PÚBLIC HA SIGUT MOLT AGRADABLE”
Scott Hamilton després de l’actuació a La Mujer Barbuda comentava que li ha agradat molt l’actitud del públic d’Alcoi, ha dit que ha sigut molt agradable . El músic nord-americà s’ha mostrat molt content per la resposta que estan tenint alguns dels seus àlbums gravats amb el segell de Castelló ‘Blau Records’.Un d’ells supera en una plataforma els trenta milions d’escoltes.L’èxit potser, segons Hamilton per haver triat un bon repertori. Confessa que no escolta només jazz, més bé tota classe de música, des de la clàssica el pop o el rock. En el seu repertori elegeix estàndards i temes d’altres compositors perquè reconeix que ell és millor com intèrpret que com autor.

No ha desvelat perquè tanca els ulls durant major part del concert i ha contestat amb molt sentit de l’humor. “Supose que pot ser perquè quan era jove algú em va dir: tanca els ulls,sembles un peix”.

Hamilton reconeix que ha canviat des que va començar en els anys 70, però que el principal és que manté l’interés en el que fa. El saxofonista ha assegurat que vol tornar de nou a Alcoi per a oferir una altra actuació. De segur que el públic ho agrairà perquè quan es veu a Hamilton una vegada, sempre es vol repetir.

Send this to a friend