Llancen un pla territorial per a la inserció laboral dels majors de 45 anys

Els Ajuntaments d’Alcoi, Ibi i Ontinyent, els sindicats UGT i CCOO, i les associacions empresarials COEVAL, IBIAE i FEDAC van presentar el dijous a Ontinyent la tercera fase de l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local-ACTAIO, i entre les qüestions en les quals treballarà està inserir laboralment a les persones majors de 45 anys i especialment a les dones d’aquesta edat amb baixa qualificació.

Aquesta tercera fase està coordinada per l’Ajuntament d’Ibi i el seu alcalde, Rafael Serralta, avança que “partirà del treball que hem realitzat dins d’aquest acord interprovincial per a atendre a un col·lectiu molt castigat com són els majors de 45 anys i especialment les dones amb baixa qualificació”. Per a açò, segons informen, s’analitzarà el mercat per a detectar on els perfils poden adaptar-se millor, millorar la formació perquè obtinguen certificats de professionalitat i diferent formació per a aconseguir una ocupació de qualitat. A aquest efecte, es contempla l’execució d’accions com el foment de plans d’igualtat en les empreses, la creació d’eines per a la previsió de tendències de mercat prenent com a referència els diagnòstics ja realitzats i el foment de la innovació social entre les persones emprenedores, entre altres qüestions.

Les fases anteriors

El primer any de funcionament del projecte es va engegar un pla experimental d’inserció laboral entre desembre de 2016 i agost de 2018, amb una ajuda de 192.000 euros del Servef, que va aconseguir un total de 147 insercions laborals. A més, es va realitzar un estudi del diagnòstic, on es recalca la necessitat d’aconseguir una FP especialitzada en indústria per a tendir la demanda existent de personal qualificat.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, explicava que aqueixa primera fase, coordinada pel consistori alcoià, va servir per a asseure unes bases per a desenvolupar les següents fases de l’acord. Destacava “la voluntat de summa i treball conjunt que està donant fruits i resultats molt positius per al nostre territori”, manifestava. A partir d’ací es va engegar la segona fase, que va estar coordinada per l’Ajuntament d’Ontinyent i va comptar amb una subvenció del Servef per un total de 178.500 euros. Es va desenvolupar entre març i setembre d’enguany i ha inclòs la creació de recursos digitals per a fomentar l’ocupació, així com l’organització de setmanes temàtiques i trobades.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava “les grans sinergies d’aquestes zones amb interessos comuns, que estem treballant en un projecte que ens pot ajudar a ser més competitius i fomentar l’ocupació i la indústria 4.0”. Per part dels sindicats parlaven del pacte com un exemple que traspassa províncies i ideologies polítiques, i des de *COEVAL posen en relleu la cooperació entre els agents socials i els avanços.

Send this to a friend