L’oposició demana que Silvestre comparega pel sobrecost del contracte de la brossa

Una sentència ha condemnat a l'Ajuntament d'Alcoi al pagament de 2'1 milions d'euros

L'oposició demana que Silvestre
Jordi Silvestre és el regidor de Transició Ecològica. ARXIU

PP i Compromís han informat aquest dimarts que l’oposició municipal s’ha unit per a demanar la compareixença del regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, de cara al fet que aquest oferisca explicacions sobre la multa de 2’1 milions d’euros –més interessos– imposada a l’Ajuntament d’Alcoi pel sobrecost del contracte del fem. La proposta serà plantejada en el ple del pròxim divendres.

Tal com s’ha vingut informant, una sentència obliga a pagar aqueixes quantitats a la mercantil encarregada del servei municipal de recollida dels residus sòlids urbans i els serveis de la neteja viària d’Alcoi, per no haver revisat els preus del contracte durant el període que va estar caducat. El portaveu del PP, Quique Ruiz, lamenta que «ens trobem davant un altre problema per a l’Ajuntament degut a la mala gestió del govern socialista. El fet de traure el contracte dins del termini i en la forma escaient hauria possibilitat tindre un contracte adequat amb anterioritat mitjançant un procés de concurrència competitiva. Al no haver fet els deures quan tocava, ara hem de realitzar un pagament extraordinari de més de 2 milions d’euros”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat Màrius Ivorra, per part de Compromís Alcoi, qui remarca que aquesta sanció «suposa una despesa excessiva per a les arques municipals que pot generar la paralització de projectes o bé un endeutament extraordinari per a la ciutat». Ivorra incideix en què cada ciutadà haurà de pagar «més de 50 euros per la mala gestió realitzada pels socialistes encapçalats per Toni Francés».

Send this to a friend