Més de 1.200 persones participen en les activitats familiars del cap de setmana

Alcoi va acollir els actes de celebració pels drets de la Infància, a més de Jugalcoi i la difusió de rutes saludables

Més de 1.200 persones participen en les activitats familiars del cap de setmana
Alcoi ha sigut la seu dels de celebració pels drets de la Infància. | ALDEMAR

El cap de setmana van tindre lloc a Alcoi tres esdeveniments per a tota la família que han proporcionat una alternativa d’oci saludable i en les quals en total han participat 1.224 persones.

En primer lloc cal ressaltar que la nostra ciutat va ser, per primera vegada, la seu on es van dur a terme els actes de celebració pels drets de la Infància i Trobada de Famílies Acollidores de la província d’Alacant.

La jornada va estar organitzada per la Direcció General d’Infància de la Generalitat i l’Ajuntament d’Alcoi i es titulava ‘Explora els teus drets’. Diverses entitats van estar situades en les places Ramón y Cajal i Creu Roja, realitzant taller per a la infància. Xiquetes i xiquets, van passar per aquests espais, on cada entitat a través de tallers va donar a conéixer un dret de la infància i es posarà un segell en un passaport que se’ls va facilitar, com a prova que havien conegut els seus drets. En total es van repartir 304 passaports. A més, el CLIA, consell Local d’Infància i Adolescència va repartir les guies del Pla d’Infància i Adolescència Local d’Alcoi. Durant el matí també va haver-hi diverses xarrades i un concert amb ‘The Beatfriends’ que van fer versions de ‘The Beatles’ adaptades a la infància.

Igualment, va tindre lloc la segona edició de Jugalcoi durant tot el cap de setmana en el Centre Cervantes Jove (CCJ) pel qual van passar 800 persones. Es tracta d’un esdeveniment dedicat als jocs de taula i de rol per a públic de totes les edats, organitzat per diferents associacions i la regidoria de Joventut de l’ajuntament d’Alcoi, té com a objectiu la promoció de l’oci saludable i a més és de caràcter solidari, en aquest cas amb l’associació Tea-Asperger Font Roja-Mariola.

Més de 1.200 persones participen en les activitats familiars del cap de setmana
El diumenge es van donar a conéixer diverses rutes saludables que discorren per la ciutat.

Finalment, cal indicar que el diumenge, la regidoria de Salut Pública va organitzar un esdeveniment per a donar a conéixer de les set rutes saludables que tenen entre 2,2 i 5,7 quilòmetres i discorren per l’interior de la ciutat. Es tracta d’unes rutes fàcils per a caminar per l’interior del nucli urbà, que són accessibles per a xiquets, joves i majors, en definitiva per a la família al complet, i suposen una alternativa per a algunes persones a les quals els resulta complicat traslladar-se a la via verda o als paratges que envolten Alcoi. Va haver-hi un total de 120 participants.

“Estem satisfets de la resposta de la ciutadania, ja que hem tingut un cap de setmana ple d’activitats que promocionen els hàbits i l’oci saludable a la ciutat, el que més de 1.200 persones han pogut gaudir amb les amistats i la família. Aquesta demanda que abasta diferents col·lectius ens anima moltíssim a continuar treballant amb les diferents regidories implicades que tenen com a objectiu la millora de la qualitat de vida de les persones”, ha indicat la regidora de Joventut, María Baca.

Send this to a friend