Més de la meitat de la plantilla de la Policia Local supera els 50 anys d’edat

Hi ha obert un procés per a la incorporació de 26 nous agents

Més de la meitat de la plantilla de la Policia Local supera els 50 anys d'edat
Agents de la Policia Local en el barri de la Zona Nord. | ARXIU

A tancament de l’any 2021, la plantilla de la Policia Local d’Alcoi estava conformada per 74 efectius, segons apareix en la memòria anual del passat any.

Pròximament, aqueixa xifra es veurà incrementada, ja que actualment hi ha obert un procés per a la incorporació de 26 agents.

D’aquesta manera, s’aconseguiria el centenar d’efectius, que, en paraules del regidor de Seguretat, Raül Llopis, “pensem que és l’òptim i el que ara mateix podríem tindre”.

EDATS DE LA PLANTILLA
Assenyalar que, a l’inici de l’any passat, la plantilla d’aquest cos de seguretat estava formada per 80 efectius, és a dir, 6 més que a final d’any. I és que, cal indicar que el 53,5% d’aquesta plantilla és major de 50 anys. Concretament, hi ha 10 persones d’entre 50 i 54 anys; 24 d’entre 55 i 59 –el rang més nombrós– i 2 de més de 60 anys. D’aquesta manera, en els pròxims anys es produiran nombroses jubilacions, que és precisament el que va ocórrer en 2021, i motiu pel qual l’any va començar amb una quantitat més elevada d’efectius que amb la qual va finalitzar.

Ampliant la informació sobre l’edat de la plantilla, tan sols hi ha una persona d’entre 25 i 29 anys, 4 d’entre 30 i 34 o 7 de 35 a 39 anys, sent l’edat mitjana de la plantilla de 48,73 anys segons dades de la citada memòria anual.

PROCÉS IGUALITARI
Sobre el procés d’incorporació de 26 agents, Llopis explica que “és totalment igualitari. Poden presentar-se homes i dones de qualsevol edat” i sobre l’envelliment de la plantilla, detalla que “és cíclic, hi ha moments en els quals la plantilla és més jove”.

No obstant això, el regidor es mostra ferm assegurant que més enllà de l’edat, l’important és que els agents “complisquen”, sobre el que afirma que “s’està atenent molt i molt bé. Cal destacar i recordar que la que gent tinga molt present a la Policia Local, malgrat que moltes vegades es pensa que no està al seu costat, sempre estan, i estan per a vetlar que no es produïsca cap fet que puga afectar o alterar la vida dels alcoians”.

Sobre la incorporació dels 26 nous agents, diu que “és una ampliació molt bona” i confia que els nous efectius estiguen treballant en els pròxims mesos.

D’altra banda, cal remarcar que la plantilla de la Policia Local d’Alcoi està formada principalment per homes, havent-hi poca presència femenina en ella. Per exemple, amb dades de gener de 2021, hi havia 66 homes per 14 dones –8 d’elles agents, 3 agents de 2a activitat, 1 inspectora, 1 en la comissió de servei i una altra en administració.

FUTURES JUBILACIONS
Així mateix, assenyala que, tindre un procediment com aquest obert actualment pot facilitar noves incorporacions en un futur no gaire llunyà, a causa de les pròximes jubilacions que pot haver-hi en el cos.

“Es pot comptar amb aquestes borses, amb aqueixes proves per a agafar nous agents i el procés serà molt més àgil del que ho va ser en 2019 i 2020, quan molta gent es va jubilar i com no teníem cap procés de selecció de noves incorporacions va ser més complicat, per això hem passat dos anys en què la minora de la plantilla ha sigut substancial”, reconeix Llopis.

Sobre els 26 nous efectius, l’edil espera que puguen cobrir tots els departaments de la Policia Local.

Així mateix, actualment també s’està a l’espera d’un intendent, a causa de l’ocorregut a nivell judicial. Llopis recorda que “un jutge va dictaminar que la prova de l’anterior intendent de la policia no era correcte. Ara hem fet el que ens van dir, és a dir, tornar a les proves inicials amb la gent que quedava. No és que es traga aqueixa plaça, si no que ja estava, però que s’ha retardat per aqueix motiu”.

Send this to a friend