Muro aplica la recollida porta a porta en el barri antic i pedanies

Amb caràcter pilot i abans d’implantar-la en tota la localitat

Muro aplica la recollida porta
Durant l’estiu s’han netejat a fons l’entorn dels contenidors.

El nou govern municipal de Muro, format per Compromís i PSPV, s’ha marcat com a principal objectiu que la localitat compte amb un servei de recollida de fem que siga més eficient, sostenible i respectuós amb el Medi Ambient. Per aquest motiu, l’Ajuntament aposta per l’elaboració d’un nou plec de condicions actualitzat i concorde a la normativa, per a aconseguir implantar importants canvis que inciten a la ciutadania al reciclatge al mateix temps que s’evite l’acumulació de residus en la via pública.

Des del Consistori murer expliquen la necessitat de fer aquest pas cap avant perquè actualment la població no compleix amb la legislació vigent, la qual cosa aboca al fet que puguen arribar sancions des d’Europa o l’Estat. L’alcalde de Muro assenyala que, a més d’actualitzar el contracte, es volen implantar mesures pilot com la recollida porta a porta en el nucli històric i pedanies o horaris que marquen els residus que es poden traure en determinats dies.

Vicent Molina deixa clar que l’Ajuntament treballarà per a arribar fins a aquest punt i recorda que ja s’està perfilant la idea: “ens agradaria fer també unes jornades de conscienciació, quan apliquem aquest nou sistema de recollida del fem, perquè la gent estiga ben informada i tinga clar tot el procés. El primordial és que els nostres carrers estiguen nets i això també és tasca de totes i tots”, assenyala el primer edil.

Molina comenta també la idea de la retirada progressiva de contenidors. “La intenció és eliminar-los per complet del nucli urbà i crear punts d’emergència per a depositar residus que s’habilitarien en zones concretes del poble”, conclou.

Mentre arriba aquest projecte, l’executiu de Muro ha posat en marxa aquest estiu un pla de xoc per a reforçar la neteja de tota la població, instal·lar nous contenidors en zones de major concentració d’habitatges o indústries i fins i tot suprimir aquelles àrees que s’havien convertit en abocadors incontrolats.

Send this to a friend