Muro celebrarà el Mig Any de les seues Festes aquest dissabte

La popular ‘Entraeta’ manté l'horari i començarà a les sis de la vesprada

Muro celebrarà el Mig Any de les seues Festes aquest dissabte
Concert de Mig Any del passat dissabte. | RAY MARTÍNEZ

Amb l’arribada del mes de novembre, Muro s’ha estat preparant per a la celebració del seu tradicional Mig Any mitjançant el qual la població recordarà que a penes queden sis mesos fins a l’arribada de les pròximes festes de Moros i Cristians en honor a la Verge dels Desemparats.

La Junta de Festes, amb el suport de l’Ajuntament, ha ultimat en les últimes setmanes una completa programació que va arrancar dissabte passat, 4 de novembre, amb una jornada en la qual havia previst tant un torneig de pàdel com un de petanca en el qual van participar les diferents Filaes.

Ja a la vesprada va ser el torn de la música festera amb el clàssic concert del Mig Any que protagonitzen sempre per aquesta època de l’any la Unió Musical de Muro al costat de l’agrupació de música tradicional La Xafigà.

L’endemà es va disputar el Campionat de Vedats, amb també la participació de les diferents Filaes dels bàndols de l’a creu i de la mitja lluna, i enguany les partides es van dur a terme en la seu de la Filà Marroks tal com han comunicat des de la principal entitat festera de la població.

AQUEST DISSABTE, DIA GRAN DEL MIG ANY
Finalment, aquest dissabte 11 de novembre serà el dia gran del Mig Any i l’activitat començarà ja de bon matí amb l’esmorzar que protagonitza cada Filà mentre que al migdia serà el torn de gaudir del clàssic ‘vermudet’ abans que arranquen les ‘Entraetes’.

Aquestes discorreran pels principals carrers del barri antic i començaran a partir de les sis de la vesprada seguint l’horari estrenat en 2021 arran de la pandèmia “aquells canvis van donar molt bon resultat i el món fester ha decidit mantindre’ls perquè en aquest moment de l’any les temperatures són ja baixes i abans, quan eixíem a partir de les onze de la nit, a penes hi havia gent al carrer”, recorda Paco Vicedo; president de la mateixa Junta de Festes.

Aquest dia gran del Mig Any acabarà amb l’habitual sopar en cada Filà mentre que després de les desfilades començarà l’actuació d’una discomòbil.

Send this to a friend