Pas arrere del Deportivo

Es trencar la ratxa de victòries en el Collao i la permanència s'estreny encara més després dels resultats d'aquesta jornada

Moyita intenta un tret davant el porter Valens. QUIQUE REIG

L’Alcoyano no ha pogut emportar-se la “final” que hui tenia enfront de La Nucia i la lluita per la permanència s’apreta encara més amb aquest empat (1-1) i la resta de resultats, sobretot destacar la victòria del Real Unió a casa del Nàstic (0-1). Ara, els de Vicente Parras se situen amb 43 punts al costat de At. Balears i Nàstic, amb 42 està l’Intercity i 40 tenen La Nucia, Cornellà i Real Unió, que dissabte vinent (17 hores) visita el Collao.

Amb l’empat enfront de La Nucia, es trenca la ratxa del Deportivo a casa, després de tres victòries consecutives. Els blanc-i-blaus s’han vist sorpresos per un rival que en la seua primera rematada a la porteria de Miguel Bañuz ha aconseguit marcar. Els canvis abans del descans i un equip endollat des del primer minut, han canviat la imatge de l’Alcoyano en la segona meitat, però després d’aconseguir l’empat no ha aconseguit posar la guinda amb un segon gol enfront d’un rival que era conscient del molt que es jugava en aquest partit.

D’eixida, l’Alcoyano ha seguit el guió dels seus últims compromisos a casa, ficant amb un fort ritme de partit a La Nucia en la seua àrea i obrint molt el camp amb Armental i Agüero fent bastant mal per banda. D’una d’eixes incursions ha eixit el córner que ha posat en peus el Collao, després de tocar Álvaro Vega de cap en el primer pal i passejar-se la pilota sense que ningú encertara a ficar el peu, amb Valens batut.

No obstant això, un duel que semblava controlat per el Deportivo de sobte ha patit un gir inesperat. Un parell d’entrades dures que la col·legiada Horta de Aza no ha sabut tallar, el partit ha deixat de tindre amo i ha sigut La Nucia qui ha sabut traure petroli d’aquesta situació, ja que en el seu primer acostament a l’àrea blanc-i-blava ha aprofitat una fallada garrafal de Lobato, que s’ha quedat en terra de ningú en la marca, permetent així el centre de Javi Martín aprofitat per Juan Delgado per a anotar el 0-1 a plaer.

Un gol que ha fet molt de mal en l’Alcoyano, desconcertat perquè un partit que semblava tindre sota control, se li havia anat de les mans en un obrir i tancar d’ulls. Començava així una lluita contra el crono que deixava als de Vicente Parras en una situació compromesa. En el 25, Agüero va tractar d’acostar als seus una altra vegada a l’àrea defensada per Valens, però el seu tret des de la frontal se li va anar per escassos centímetres.

Però les presses moltes vegades representen assumir uns certs riscos que li van poder costar car al Deportivo. No va pujar el 0-2 perquè Miguel Bañuz ha fet la parada de la vesprada, tirant-se als peus de Javi Gómez i repel·lint un tret que no ha entrat de vertader miracle. Des de la banqueta, veient el negre panorama que es presentava als blanc-i-blaus en l’horitzó, Vicente Parras va buscar la reacció, enviant al vestuari a Lobato i Fran Miranda per a donar entrada a Pablo Carbonell i Liberto.

L’Alcoyano ha aconseguit contra vent i marea refer-se, tornant a la càrrega en el tram final de la primera part. En una de les seues arribades, una bona pilota a l’àrea de Pablo Carbonell l’ha caçat Primi de cap i la seua rematada s’ha anat fora per molt poc, no donant temps per a més i arribant-se amb 0-1 al descans. En la segona part, l’Alcoyano ha arrancat com va acabar la primera, bolcat en l’àrea de Valens.

Amb el Deportivo endollat, recordant els primers minuts de partit, un centre des de la dreta de Soler l’ha fet bo Liberto amb la seua rematada en el segon pal que ha significat la igualada en 53, un gol molt celebrat pel castellonenc i també per la graderia del Collao. Quatre després, el segon no ha pujat al marcador perquè Agüero no ha dirigit bé el seu tret després d’una bona internada de Liberto per banda esquerra. La Nucia donava la sensació d’estar desbordat pels esdeveniments, però la realitat va ser més aviat altra i en l’intercanvi de colps que ha semblat entrar el partit, amb ocasions en les dues àrees, el quadre de Mario Cartagena va ser qui més a prop ha estat de desfer l’empat. Ho ha evitat  Raúl Alcaina, que sota la mateixa línia de gol, ha desviat una rematada de cap d’un jugador visitant després d’un servei de cantonada.

El xoc ha entrat en els seus deu últims minuts amb les revolucions a mil per hora. Donava la sensació que qualsevol cosa podia passar, si bé és cert que les forces estaven bastant justes després d’un duel en el qual els dos equips no havien escatimat ni una gota de suor. Al final del partit, silenci en les graderies i cert sabor de decepció després d’un xoc en el qual tots dos equips han jugat jugant-se la vida. No hi ha temps per a lamentacions perquè dissabte que ve arriba el Real Unió, que aquesta vesprada ha guanyat 0-1 a casa del Nàstic i amb aquest resultat la permanència s’apreta una barbaritat.

Fitxa tècnica

Alcoyano: Miguel Bañuz, Soler, Primi, Álvaro Vega, Lobato (33’ Pablo Carbonell), Armental, Moyita, Fran Miranda (33’ Liberto), Agüero (73’ Akono), Juanan i Alcaina (73’ Rubio)

La Nucia: Valens, Romera, Álex Salto, Adri León, Torner (46’ Ángel López), Javi Martín (66’ Josema), Dasquet (46’ *Bustillo), Fer Pina, Javi Gómez (56’ Borja), Juan Delgado i Mariano Sanz (82’ Javi Cabezas)

Àrbitre: Horta de Aza (De Tenerife). Ha amonestat als locals Agüero, Pablo Carbonell i Primi i als visitants Dasquet, Tornet i Javi Martín

0-1 (min. 18) Juan Delgado. 1-1 (min. 53) Liberto