Paula Serrano: “Hi ha molta producció i poca programació en teatres”

L'alcoiana està nominada als premis de les Arts escèniques valencianes

Paula Serrano: “Hay mucha producción y poca programación en teatros”
La alcoyana Paula Serrano. | LUCÍA FERNÁNDEZ

La directora coreogràfica alcoiana Paula Serrano està d’enhorabona. El seu espectacle de dansa contemporània ‘Sexy Suggestion’, porta una doble nominació en els premis de les Arts escèniques valencianes 2022. Millor espectacle de dansa i millor direcció coreogràfica

Són les dues nominacions de ‘Sexy Suggestion’. Un espectacle de 56 minuts, el motor creatiu dels quals naix en 2016, quan Paula viatja a Madrid i visita l’exposició del mexicà Damian Ortega. És allí, quan veu la següent cita: “la seducció és la destrucció subtil social” del filòsof Gilles Lipovetsky. En aqueix moment el seu cervell comença a generar les idees per a dur a terme una obra que no deixarà a ningú indiferent.

“Sexy Suggestion és una peça que trenca amb els esquemes preconcebuts que pot tindre l’espectador sobre la seducció i la bellesa”, – explica Paula Serrano, – i presenta un viatge a través de cossos que apareixen, sedueixen i provoquen en escena a través de l’ús de la llum i del poal de persianes venecianes amb el qual interactuen les 3 ballarines”, –continua– Unes ballarines que són precioses, però l’espectador no les pot veure, ja que porten una màscara. A ritme d’una música electrònica, potent i electritzant, amb uns certs tocs misteriosos, el públic és conduït cap al desconegut.

“La dansa contemporània no s’ha de comprendre, –matisa la coreògrafa– és una experiència amb un significat diferent per a cada espectador. M’agrada generar experiències visuals estètiques que t’entren pels ulls i et fan viatjar a través dels sentits”,-conclou-. Aquest viatge ens sedueix pel que mostra, però sobretot pel que roman ocult, per a deixar volar la nostra imaginació.

Paula Serrano, de 29 anys, ja va estar nominada en l’anterior edició d’aquests premis amb el seu primer espectacle de gran format “Abans que tots ho sàpien”. Però no es conforme amb això. I així, enguany, amb ‘Sexy Suggestion’ obté nominació al millor espectacle de dansa i a la millor direcció coreogràfica. “Les nominacions són ‘meritaje’,- explica Paula,- són punts per a demanar subvencions per a nous treballs. Esperava que ja la nominació de l’edició anterior ens donara treball, bitles, espectacles, però no ha sigut així. Em fa pena que la producció siga efímera, que muira en aqueix moment, sense possibilitat de poder ser gaudida pel públic. L’interessant seria que aqueixes nominacions serviren perquè el teatre et cridara per a fer-te un buit en el seu calendari. Hi ha massa producció i poca programació”, – es lamenta Serrano-.

“El que té de bo aquests premis,- contínua ,- és que posen en valor el treball de persones emergents, joves, i això és d’agrair. La dansa sí que es té en compte en aquests premis”.

La directora de ‘Sexy Suggestion’, compte en el seu equip amb dues alcoianes més: la ballarina Marta Santacatalina i Marta Moreno, que ha col·laborat en l’elaboració del vestuari.

Els premis de les arts escèniques valencianes, atorgats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport reconeix els professionals escènics entre les disciplines de circ, teatre, dansa, arts de carrer i espectacles infantils. Per a l’edició de 2022 ha seleccionat 54 dels 103 que aspiraven a ser nominats.

Els guanyadors es donaran a conéixer en l’acte de lliurament que tindrà lloc el pròxim 28 de novembre en el Teatre Principal d’Alacant.

Send this to a friend