Pendents de la climatologia davant la celebració de la Romeria a la Font Roja

Aquesta vesprada està prevista l'ofrena de flors en la plaça d'Espanya

Pendents de la climatologia
La romeria de 2018 es va celebrar en la Glorieta, ja que es va haver de suspendre davant la previsió de pluja. ARXIU

Des del dilluns Alcoi està vivint la setmana gran dedicada a la patrona, la Verge dels Lliris, amb diversos actes que finalitzaran demà, amb la Romeria que hi ha prevista a la Font Roja, sempre que la climatologia ho permeta.

Així, la nostra ciutat ha tornat a mostrar la seua devoció a l’alcaldessa perpètua acudint a tots els actes programats després de la festivitat del 21 d’agost i el descobriment del cartell anunciador, obra de Carlos Gran, a principis d’aquest mes de setembre.

Per a començar, el Saló Rotonda del Círculo Industrial va tornar a acollir el dilluns la presentació de la revista Lilia, acte que en anys anteriors s’ha hagut de realitzar en una altra ubicació a causa de la pandèmia. El dimarts va ser el torn del pregó, a càrrec de la ex presidenta, Maite Pinilla, i el dimecres, dijous i divendres s’ha viscut el Solemne Tridu en honor a la patrona.

HUI, OFRENA FLORAL
Els actes més destacats tenen lloc aquest cap de setmana. La programació de hui ha arrancat a les 12 hores amb el volteig general de campanes per part de la Colla de Campaners d’Alcoi, mentre que ja a la vesprada se celebra l’eucaristia en la parròquia de San Mauro y San Francisco.

A les 20 hores està previst el trasllat de la imatge de la patrona fins a la plaça d’Espanya per a l’ofrena de flors –sempre que la climatologia ho permeta–, en la qual es preveu la participació de diverses entitats i devots. Seguidament serà la crida, a càrrec de Javier Montllor Montava, i un castell de focs artificials i un nou trasllat de la imatge a la parròquia de San Mauro y San Francisco tancaran la programació.

DEMÀ, LA ROMERIA
Si no hi ha modificacions, demà a les 6 hores començarà la jornada més assenyalada en honor a la Verge dels Lliris amb la Despertà, a la qual li seguirà la peregrinació de la imatge cap a la Font Roja, acompanyada de nombrosos devots de la patrona. Es calcula que l’arribada de la imatge al parc natural es produïsca a les 10’30 hores, mentre que la missa seria a les 12 hores.

De cara a la pujada, s’ha previst serveis d’autobusos, des de les 6’30 hores fins a les 18 hores, amb serveis cada 20 minutos, de manera ininterrompuda.

Send this to a friend